https://ekolist.cz/cz49/kultura/prehled-knih-a-filmu?doprava=1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přehled knih a filmů

Přehled knih a filmů není internetovým obchodem. Přesto u vybraných položek najdete odkaz, který vám umožní knihu nebo film koupit. Nákupem přes tento odkaz podpoříte Ekolist.cz. Děkujeme.

Kurfürst, Petr: Řízení poptávky po dopravě

rok vydání: 2002
Řízení poptávky po dopravěPublikace pojednává o v českém prostředí poměrně málo známém jevu dopravní indukce, shrnuje obsáhlou britskou studii využití redukce dopravy ke zvládnutí situace na úrovni města a představuje principy řízení poptávky po dopravě jako nejúčinnějšího nástroje k řešení dopravní krize dnešních měst. Jeho vhodnost ilustruje řadou praktických příkladů řízení poptávky zejména z Evropy a USA. Dopravní indukce je vztah přímé úměry mezi množstvím dopravní infrastruktury a objemem dopravy. Vztah přímé úměry mezi dopravním objemem a kapacitou funguje oběma směry, tzn. při snížení dopravní kapacity obvykle dochází ke snížení objemu dopravy. Přečtěte si recenzi EkoListu. více

Šafránek, J., Vaňková, H.: S dětmi na kolech Prahou a okolím

rok vydání: 2002
Více než dvacet tras po Praze a jejím blízkém okolí bylo pečlivě vybráno tak, aby se vyhýbaly většímu dopravnímu provozu, a probíhají nejhezčími kouty hlavního města. Cyklisté tak poznají nejen památky a zajímavosti, ale objeví i krásnou přírodu v dosahu jednodenních výletů na kole. Začátek cesty je zvolen obvykle od stanice metra, případně ze železniční stanice, a jsou uvedeny i varianty, které umožní zkrácení nebo prodloužení cesty podle zdatnosti účastníků. více

Kašparovský, Karel: Zeměpis v kostce II.

rok vydání: 2002
Učebnice zeměpisu pro střední školy. více

Turistický autoatlas Česko

rok vydání: 2002
Autoatlas ČR 1:100 000, body GPS, cyklotrasy, památky UNESCO, chráněná přírodní území. více

Chaloupek, Václav: Jižní Afrika mýma očima

rok vydání: 2002
Jižní Afrika mýma očima Cestopis po Jižní Africe. více

Kolektiv: Jak zlepšit dopravu ve městech, Český a slovenský dopravní klub

rok vydání: 1995
Soubor představuje praktické příklady omezování negativních vlivů dopravy ve městech v osmi oblastech. více
« | 1 | .. | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | .. | 59 | »
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist