https://ekolist.cz/cz/kultura/zpravy-kultura/divoky-nosorozec-prisel-k-filmari-dozadoval-se-drbani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Divoký nosorožec přišel k filmaři, dožadoval se drbání

14.3.2017 10:40 (ČTK)
Divoce žijící nosorožci mohou být velmi nebezpeční. Zmíněný přítulný jedinec podle kameramana sice také žije ve volné přírodě, ale za léta, kdy jej natáčí, k němu zvíře získalo důvěru a samo se rozhodlo přijít. / ilustrační foto
Divoce žijící nosorožci mohou být velmi nebezpeční. Zmíněný přítulný jedinec podle kameramana sice také žije ve volné přírodě, ale za léta, kdy jej natáčí, k němu zvíře získalo důvěru a samo se rozhodlo přijít. / ilustrační foto
Kuriózní setkání zažil jihoafrický kameraman Garth De Bruno Austin, který ve své vlasti natáčí dokument o pytlácích lovících nosorožce. Jedno ze zvířat k němu zčistajasna přišlo a dožadovalo se podrbání na břiše, informoval server boredpanda.
 

"Během filmování přímo k vám přikráčí nosorožec a chce podrbat. Tak drbete nosorožce, jako by na tom závisel váš život.... naštěstí pro mne nechal na pokoji mou (kameru)," uvedl muž.

Upozornil ale, že divoce žijící nosorožci mohou být velmi nebezpeční. Zmíněný přítulný jedinec podle kameramana sice také žije ve volné přírodě, ale za léta, kdy jej natáčí, k němu zvíře získalo důvěru a samo se rozhodlo přijít. "Nezkoušejte a nedělejte to s opravdu divokým nosorožcem, jinak byste mohli skončit velmi špatně."

Když měl nosorožec drbání dost, odešel se pást.

Přečtěte si článek Vietnamská policie zabavila víc než 100 kilo nosorožších rohů

Přečtěte si článek Vědci pracují na záchraně nosorožců, plánují odběr vajíček

Přečtěte si článek JAR chce povolit obchodování s rohy nosorožců, navzdory pytlákům

Přečtěte si článek Francie: Pytláci vnikli do zoo, zastřelili mládě nosorožce tuponosého a odřízli mu roh

Přečtěte si článek Minulé pondělí zaútočili pytláci na nosorožce ve francouzské zoo. Jak se s novou hrozbou vyrovnají české zoologické zahrady?


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist