Rekrabička: Místo jednorázového polystyrénového obalu si jídlo odnesete v krabičce na více použití
“Podle odhadu Ministerstva životního prostředí se každý den v ČR spotřebuje okolo 54 tun jednorázových obalů na jídlo. Gastro průmysl má na tom obrovský podíl a proto vznikl projekt rekrabička," uvedl zakladatel firmy Ondřej Širočka.
"Vše funguje na jednoduchém principu, kdy zákazník za náš obal zaplatí přímo v restauraci vratnou zálohu 50 Kč a následně jej může vrátit zpět v kterémkoliv ze zapojených podniků. Tam se rekrabička umyje a znovu použije,” říká Ondřej Širočka.
Výhodou služby je, že zákazníci nemusí myslet na to, aby měli krabičku na jídlo vždy u sebe – pokud ji zapomenou, jednoduše si mohou půjčit další. Každá rekrabička je navíc vyrobena z odolného materiálu a díky tomu dokáže nahradit až 500 kusů jednorázových protějšků.
O účast projevily zájem další restaurace a lze tedy čekat, že projekt rozšíří svou působnost nejen v rámci Brna, ale také do dalších měst.
“Služba je sice na začátku, vše si chceme vyzkoušet a zjistit, jaký o ni bude zájem, ale již nyní máme velké množství pozitivních ohlasů a proto v červenci plánujeme zamířit také do Prahy a následně do dalších měst,” dodává Širočka.
Přečtěte si také |
Otoč kelímek - když chcete kávu s sebou, ale nechcete tvořit hory odpadůreklama