Hana Chalupská "> Brněnské životní prostředí na fotografiích - Ekolist.cz

Ekologický institut Veronica: Brněnské životní prostředí na fotografiích

2. října 2006 | Ekologický institut Veronica
Autor: Hana Chalupská, tel: 542 422 757, 731 181 990
Ekologický institut Veronica vystavuje od 3. do 17.října 2006 v Centru volného času Lužánky fotografie autorů Richarda Suchého a Josefa Ptáčka, které jsou zaměřeny na brněnské zahrádkářské kolonie, řeky, individuální dopravu, brownfields a zeleň ve městě. Skupina odborníků kolem Ekologického institutu Veronica vybrala právě tato témata jako vhodná k diskusi s veřejností.

Výstava nese název Jak se do Brna volá, tak se z Brna ozývá podle projektu, v rámci kterého se institut věnuje minotorování příprav nového územního plánu města Brna. Součástí projektu byly na Vaňkovce panelové diskuse k výše uvedeným tématům, anketa Brněnský strom roku (vítězem se
stal dub v Novém Lískovci), soutěž pro středoškoláky Životní prostředí kolem mne a další aktivity. Nezisková organizace se tímto způsobem snaží oslovovat veřejnost a zapojit ji do procesu vzniku nového územního plánu Brna, neboť tento dokument ovlivní tvář Brna v letech 2010 - 2020.

"Překvapily nás odmítavé reakce zahrádkářů a podřadná role stromů ve městě" sdělili své postřehy z práce na fotografiích autoři. " Doufáme, že po shlédnutí výstavy se začnou lidé více dívat kolem sebe, přemýšlet o tom, co se dá změnit a uvítáme i návrhy, jak některé problémy vyřešit" řekla koordinátorka celého projektu Hana Chalupská. Vernisáž výstavy proběhne v úterý v 16hodin, potrvá 14 dní, doplní ji hudba cimbálovky Veronica a ochutnávka BIOpotravin. V lednu bude výstava ve větším rozsahu umístěna ve Vaňkovce.

Kontakt: Hana Chalupská, 542 422 757, 731 181 990
Hana Chalupská, tel: 542 422 757, 731 181 990