https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brabec-muze-odprisahnout-ze-havarii-na-becve-nikdo-nezameta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brabec může odpřisáhnout, že havárii na Bečvě nikdo nezametá

11.3.2021 03:13 | PRAHA (ČTK)
"Nikdo nic nezakopává pod koberec. To vám mohu odpřisáhnout na zdraví všech nebo všeho, co je mi blízké," řekl místopředseda ANO Brabec před přerušením debaty ve Sněmovně.
"Nikdo nic nezakopává pod koberec. To vám mohu odpřisáhnout na zdraví všech nebo všeho, co je mi blízké," řekl místopředseda ANO Brabec před přerušením debaty ve Sněmovně.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Ministerstvo životního prostředí ČR
Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) odmítl obavy opozice z toho, že kauza vyšetřování ekologické havárie na Bečvě vyzní doztracena. Může prý odpřisáhnout na zdraví svých blízkých, že nikdo nic nezakopává pod koberec. Poslancům také řekl, že je naštvaný z prodlužování vyšetřování. Kauzu je třeba vyšetřit "padni komu padni, uvedl.
 

"Nikdo nic nezakopává pod koberec. To vám mohu odpřisáhnout na zdraví všech nebo všeho, co je mi blízké," řekl místopředseda ANO Brabec před přerušením debaty ve Sněmovně. Na zdraví svých dětí v minulosti přísahal také předseda vlády a ANO Andrej Babiš, když sliboval, že mimo jiné nebude zasahovat do práce redaktorů v médiích, kteří patří do holdingu Agrofert.

Ministr se také ohradil proti tvrzení, že jako někdejší ředitel Lovochemie, která rovněž patří do holdingu Agrofert, nemá vztah k životnímu prostředí. "Jestli si myslíte, že bývalý ředitel chemičky trhá mouchám křídla a dusí zvířátka, tak se prosím omluvte," řekl poslanci ODS a starostovi Uherského Hradiště Stanislavu Blahovi. Brabec podotkl, že je mimo jiné rybář a houbař.

Vyšetřovací komise k havárii na Bečvě, kterou iniciovala opozice, by podle ministra nepřípustně měla nahradit práci policie. Komise by zasahovala do neuzavřené kauzy, čímž by vytvořila nebezpečný precedens. Stejné argumenty v debatě používali i komunisté ve zdůvodnění, proč vznik komise nepodpoří.

Komise by podle jejích iniciátorů měla do půl roku pomoci odhalit viníky. Měla by vyhodnotit postup státních orgánů a jejich případná procesní pochybení či liknavost. Měla by také vyvodit případnou trestní odpovědnost. Opozice iniciovala vznik komise zejména kvůli tomu, že původce otravy Bečvy kyanidem není ani po půl roce vyšetřování znám.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (21)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Mz

Miluna z Hor

11.3.2021 06:53
pocit ze s timhle hnusnym mafianskym bordelem jde neco delat zmizel.... prisla touha emigrovat...a vdecnost EU ze je zatim kam......
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.3.2021 08:26 Reaguje na Miluna z Hor
Je potřeba bojovat, agitovat, přesvědčovat lidi, že musí volit PROTI estébákovi, nic jinýho nám zatím nezbývá.
Odpovědět
PK

Pavel Karel

12.3.2021 16:07 Reaguje na Pavel Hanzl
To je právě zásadní omyl - Babiš&Brabec jsou pouze dalším evolučním stádiem předchozích generací ODSs&ČSSD, které obdobné svinstvo jen dělali na přímou zakázku podnikatelů "sponzorů" a ne napřímo bez "prostředníka", jako Babiš. ANO, je potřebná změna celého porevolučního systému!
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

12.3.2021 16:18 Reaguje na Pavel Karel
To jste se dost felil, ti dva nejsou žádný "evoluční stupeň" cha cha, to se slušně napsat nedá, co jsou.
Zkuste napsat, jaké svinstvo dělali na objednávku jakých sponzorů. Miloš Zeman jistě, ten byl a je vždycky jejich, ale tím to víceméně končí, vyjímky se najdou. Ale tento babišistán je na korupci přímo postaven.
Jen kecy v kleci.
Odpovědět
PK

Pavel Karel

13.3.2021 19:06 Reaguje na Pavel Hanzl
Mohu se zeptat, v které zemi jste prožil posledních 30 let ? Jen slepý (nebo krajně naivní) občan ČR neviděl prasárny, které se ve jménu restaurace kapitalismu bez přívlastků dělali ještě v době, kdy Babiš za optimalizaci legislativy platil lobbistům jako každý "slušný" oligarcha :D
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

13.3.2021 19:56 Reaguje na Pavel Karel
Pokud někdo neví ani to, jaký je rozdíl mezi ČSSD a ODS, tak se težko může vyjadřovat k politice a nemá cenu se s ním o tom bavit.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

11.3.2021 06:57
Tomu zmetkovi to věřím asi tak jako kdyby mi tvrdil, že je slunce hranaté.
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

11.3.2021 08:33 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Ale sluší mu to, Budulínkovi:-)
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.3.2021 07:06
Tak obrovská havárie a otrava nechá vždy hodně stop.
Stalo se to v neděli dopoledne ve frekventované části řeky, ihned byli povoláni všichni orgánové, těch organizací, které odebíraly vzorky bylo asi sedm, celkově odebrali asi 130 vzorků.
Proti proudu je nejpodezřelejší výúsť z Dezy asi 300 metrů, jinak asi nic moc (mininádraží, na levé straně nic). V řece se dá jít v gumákách podle břehu bez problémů, takže utajená výusť tam není.

Nikdo mě nepřesvědčí, že VŠICHNI odborníci, kteří tehdy odebírali vzorky jsou úplní idioti a zapomněli na vyústění z Dezy!!!
Takže nějaký "nedostatek důkazů" je cílená lež, stejně jak báchorka o tom, že to otrávila Tesla, která leží PATNÁCT kilometrů od místa havárie. Škoda, že křivá přísaha není trestným činem, ale za tohle se bude Brabčák smažit až v pekle.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

11.3.2021 07:15
Pokud trio Babiš, Brabec a Faltýnek svorně táhne za jeden provaz,viz včerejší jednání Sněmovny , zařezání návrhu na vznik vyšetřovací komise, tak ten smrad Agrofertu je cítit od Chebu po Jablůnkovský průsmyk.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.3.2021 07:31 Reaguje na Miroslav Vinkler
Přesně tak, tak zkorumpovanou vládu jsme neměli ani za komára.
Proto je naprostá NUTNOST na podzim zvolit kohokoliv z demobloku, kdo má šanci je porazit.
Odpovědět
VK

Václav Kain

11.3.2021 08:40
Jako kdybychom se mnohokrát nepřesvědčili o nesplněných slibech.Tento typ lidí je ochotno popřít i sepsané smlouvy.Jen si připomeňme že jen prosáklo otrávení Bečvy,tak první Brabcovo bylo,že Deza to nebyla.To vyloženě úmyslné protahování vyšetřování je důkaz,že to Deza byla.Ovšem blíží se volby a tam se to mohlo negativně odrazit.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

11.3.2021 08:41
News-dnes od 13. hod videokonference "Budoucnost české energetiky"
bude na Zprávy,Seznam.cz on-line,živě

"Ať si nenechá ujít hlavně pan Hanzl, ale i jiní"

Od 13hod. prof.Bárta - "Člověk a energie" a další s velmi zajímavými

tématy: Myšlení 4.0 – nová cesta k energetické resilienci
Efektivní využití jaderného paliva v teplárenství a
elektroenergetice
Hrozí nám blackout ?

/tímto se redakci Ekolistu omlouvám za netradiční pozvánku/
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.3.2021 09:07 Reaguje na Miroslav Vinkler
Jsem v robotě. Ale celkem si dokážu představit, co se tam bude dít.
Řečí bude vagón, ale rozkaz zněl jasně: dát to Rosatomu. Nějaký tendr nikoho nezajímá a odborníci můžou štěkat, karavana táhne dál.
Já se ale obávám, že to je pro nás konečná.
Stejně, jak jsem předpovídal, že dojedeme na radar v Brdech, tak tohle nás dorazí.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.3.2021 09:08 Reaguje na Pavel Hanzl
Velmi rád bych se mýlil a stále doufám, že zdravý rozum nakonec převáží...
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

11.3.2021 09:13 Reaguje na Pavel Hanzl
Dovede si představit, jak by nám to v té jadrné češtině krásně znělo, Radar v p*dech?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.3.2021 09:57 Reaguje na Karel Zvářal
Je celkem fuk, jak to zní, ale byli bychom jednoznačně Evropská země, patřící do EU a šlapali bychom na paty Rakušákům (jen šlapali, na dostižení nemáme) a měli bychom normální politickou reprezantaci a vážnost a dobré postavení v EU. Samozřejměš úplně jinou životní úroveň. Vždycky by bya korupce, ale v úplně jiném rozsahu. A viníci otravy Bečvy by už bručeli, (Babiš asi taky, po Rathovi byl asi na řadě).
Odpovědět
LC

Luděk Chuděj

11.3.2021 09:16
K čemu máme služební zákon, který měl zajistit neovlivnitelné úředníky na odpovědných úřadech? To jsou kusem chleba v krámu?
Odpovědět

Jirka Černý

11.3.2021 09:34
André koupil media aby jim pak nechal volnou ruku, jasně tomu se dá věřit :-)) stejně jako někomu z ANO že nekope za Andrého ale za nás za všechny.
Babiše volit nechci a nebudu, ale už jsem zažil moc zprofanovaných stran hlásající křišťálovou čistotou a tak to bude jako vždy, nebudeme volit ty nejlepší ale ty nejméně blbé.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

11.3.2021 10:20 Reaguje na Jirka Černý
NIKDY a ŽÁDNÁ strana nebyla a ani netvrdila o sobě, že je křišťálově čistá, (to tvrdil jen Standa Gross za sebe), jenže důležitý je poměr a struktura korupce a špinavostí.
Pokud jsou mafiáni považovaní za zločince a podle toho se s nimi jedná, jsme úplně jinde, než když ovládnou politiku a stanou se legální vládou.
Odpovědět
PK

Pavel Karel

12.3.2021 16:03
Padnout by už konečně měl tenhle mistr průmyslového prostředí...
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist