https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fiala-chce-nechat-hladikovi-na-vyjasneni-jeho-kauzy-ctyri-tydny?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fiala chce nechat Hladíkovi na vyjasnění jeho kauzy čtyři týdny

3.11.2022 16:35 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Premiér Petr Fiala (ODS) chce čekat na vyjasnění situace kolem kandidáta na ministra životního prostředí Petra Hladíka (KDU-ČSL) čtyři týdny, setkal se s ním a vyslechl jeho pohled na korupční kauzu. Novinářům to Fiala řekl při dnešní návštěvě ministerstva práce a sociálních věcí. Vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL), který dočasně vede i ekologický resort, doplnil, že Hladík zůstává nominantem lidovců. Časový prostor má podle něj Hladík využít k tomu, aby svou situaci dostatečně vysvětlil, například prostřednictvím médií.
reklama

 

Hladíkův nástup do čela ministerstva zbrzdila policejní razie související s korupční kauzou kolem přidělování bytů v Brně. Policisté mimo jiné zasahovali i v Hladíkově kanceláři na brněnském magistrátu, kde končil jako primátorčin náměstek. Hladík v případu není obviněný. KDU-ČSL mu později vyjádřila podporu a na jeho nominaci trvá.

Jurečka v úterý uvedl, že se chce v příštích dvou týdnech sejít s prezidentem Milošem Zemanem. Poté podle něj nadejde čas pro to, aby s hlavou státu jednal i Hladík. Ten má ve funkci nahradit Annu Hubáčkovou, která k 1. listopadu opustila funkci po necelém roce ze zdravotních důvodů.

Fiala dnes na ministerstvo práce a sociálních věcí přijel na bilanční návštěvu po jednotlivých resortech po téměř roce fungování kabinetu. Jurečku pochválil za digitalizaci agendy i zvládání podpory obyvatel v době energetické krize a vysoké inflace. Zopakoval, že stát pomáhá potřebným, zmínil například pětitisícový příspěvek na nezaopatřené děti nebo trojí valorizaci důchodů. Premiér současně odmítl komentovat návrhy změn v sociálním systému, jak je navrhuje Národní ekonomická rada vlády. Správným směrem jde podle něj Jurečkův plán snížit podporu v nezaměstnanosti, jde však podle něj zatím jen o návrh, který musí projít debatou ve vládní koalici a získat podporu.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist