https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/namibie-proda-40-krokodylu-chce-minimalizovat-strety-s-clovekem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Namibie prodá 40 krokodýlů, chce minimalizovat střety s člověkem

17.6.2023 01:04 | WINDHOEK (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Ozan / Flickr
Namibijská vláda oznámila, že hodlá prodat 40 krokodýlů, aby snížila počet střetů těchto velkých vodních plazů s člověkem. Potenciální zájemci by měli do 17. července poslat cenovou nabídku namibijskému ministerstvu pro životní prostředí. Informují o tom namibijská média.
 

Mluvčí namibijského ministerstva životního prostředí Romeo Muyundu uvedl, že většina namibijských divokých zvířat žije mimo národní parky a že v oblastech Zambezi, Západní Kavango a Východní Kavango nadále dochází k útokům krokodýlů na lidi a hospodářská zvířata. S cílem minimalizovat tyto střety na severovýchodě země se vláda rozhodla 40 krokodýlů nechat odchytit a prodat je.

"Nabídky by měly být vloženy do schránky pro tendry v sídle ministerstva do 17. července do 16:30. Podrobnosti o výběrovém řízení budou zveřejněny v našem místním tisku," uvedl Muyunda. Dodal, že zájemci, kteří by chtěli zvířata exportovat, musí mít oficiální doklad o tom, že jim dovoz příslušné úřady v jejich zemi povolí.

"Odchyt krokodýlů bude pod plným dohledem ministerstva a náklady na odchyt ponese kupující. Veškeré související kroky, včetně testování na choroby, jakož i veškerou nezbytnou péči po odchytu, zaplatí kupující. Zároveň musí prokázat, že jsou schopni krokodýlům zajistit vhodné podmínky," uvedl Muyunda.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

18.6.2023 08:04
Okavango, Zambezi a Oranžská řeka budou plné krokodýlů. Jsou jich minimálně tisícovky. Takže těch odchycených 40 krokodýlů bude znamenat pro zvýšení bezpečnosti lidí asi tolik jako prd do hurikánu.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist