https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/np-sumava-opet-otevre-navstevnicka-a-informacni-centra
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

NP Šumava opět otevře návštěvnická a informační centra

19.5.2020 00:15 | VIMPERK (ČTK)
Šumavský národní park provozuje devět informačních středisek. / Ilustrační foto
Šumavský národní park provozuje devět informačních středisek. / Ilustrační foto
Foto | Aktron / commons.wikimedia.org
Šumavský národní park připravuje otevření návštěvnických center a informačních středisek. Provoz v nich byl přerušený kvůli koronaviru. Jako první se otevře pro veřejnost návštěvnické centrum v Kvildě na Prachaticku. Další turistická střediska zahájí provoz v červnu. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.
 

"Snažíme se otevírat naše návštěvnická a informační zařízení hned, jak jen to je možné s ohledem na všechna provozní hlediska. Proto se už v pondělí 1. června otevřou infocentra v Kašperských Horách a na Kvildě. Hned den na to, 2. června budou moci zájemci zavítat do návštěvnického centra soví voliéry v Borových Ladech. O víkendu 6. a 7. června se otevřou dveře sezónních infocenter Svinná Lada u Chalupské slati a Idina Pila na Boubíně," uvedl Dvořák.

Šumavský národní park provozuje devět informačních středisek. Kromě toho před časem zřídil návštěvnické centrum pro pozorování jelenů v Kvildě a pro pozorování vlků v Srní. Mezi další zařízení patří například soví voliéry Borová Lada, stanice pro handicapované zvířata v Klášterci nebo rybí líheň Borová Lada.

Pro turisty zůstane letos zavřené informační centrum Poledník s vyhlídkovou věží. Park rozhlednu opravuje. "Věž je v nevyhovujícím technickém stavu, a proto jsme po konci loňské sezony začali intenzivně pracovat na přípravách rekonstrukce. Její součástí bude výstavba nového informačního střediska v dolní části věže, celková oprava schodiště a oken, oprava opláštění a vyhlídky na střeše věže," uvedla vedoucí informačních středisek a středisek environmentální výchovy NP Šumava Martina Kučerová. Náklady na rekonstrukci, která potrvá do příštího roku, stojí 9,5 milionu korun bez daně.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist