https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-stiha-muze-z-olomoucka-za-surove-utyrani-psa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie stíhá muže z Olomoucka za surové utýrání psa

18.8.2020 11:33 | OLOMOUC (ČTK)
Muže policie obvinila z týrání zvířat ve druhé polovině července, hrozí mu až tři roky vězení.
Muže policie obvinila z týrání zvířat ve druhé polovině července, hrozí mu až tři roky vězení.
Policisté stíhají čtyřiatřicetiletého muže z Olomoucka za utýrání psa rasy mops. Pětiměsíční štěně podle závěru znalců usmrtil surovým způsobem a vyhodil ho do kontejneru. Mrtvého psa tam poté objevila jeho družka a věc oznámila policii, muži hrozí až tři roky vězení, sdělila ČTK mluvčí olomoucké policie Irena Urbánková.
 

Muž podle vyšetřování psa usmrtil začátkem března v jednom z olomouckých bytů poté, co jeho družka odešla do práce. Poté ho i s jeho věcmi vhodil do kontejneru před domem. "Na základě provedené veterinární pitvy a výsledků znaleckého posudku z oboru zemědělství, odvětví veterinářství bylo zjištěno, že útok na štěně byl veden zvlášť surovým a trýznivým způsobem," uvedla mluvčí. Zdůraznila, že způsob útoku nebude policie blíže specifikovat.

Muže policie obvinila z týrání zvířat ve druhé polovině července, hrozí mu až tři roky vězení. Případ policisté uzavřeli a na olomoucké státní zastupitelství podali návrh na podání obžaloby.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

19.8.2020 08:52
nebudou zveřejňovat způsob usmrcení ale sami určili že to byl zvláště trýznivý a surový způsob.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist