https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/u-zlina-horela-lesni-skolka-pozar-likvidovalo-sest-jednotek-hasicu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

U Zlína hořela lesní školka, požár likvidovalo šest jednotek hasičů

14.7.2022 07:48 | ZLÍN (ČTK)
Požár lesa.
Požár lesa.
Foto | Fir0002 / Wikimedia Commons
Šest jednotek hasičů likvidovalo ve středu večer požár oplocené lesní školky ve Zlíně-Mladcové. Hořelo na ploše asi 5000 metrů čtverečních. Oheň způsobil škodu zhruba 100 000 korun, nikdo při požáru neutrpěl zranění. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.
 

Oznámení o požáru přijali hasiči krátce před 21:15. Na místě zjistili, že hoří tráva a stromky v oplocené části na ploše asi 50 metrů šířky a 100 metrů délky. "Abychom se do prostoru dostali, museli jsme provést prořezání a odstranění části oplocení. Voda k hašení byla k místu požáru dopravována kyvadlově velkoobjemovými cisternami z nedaleké městské části Mladcová," uvedl mluvčí.

Do zbrojnic se zasahující jednotky začaly vracet po půlnoci. "Požár způsobil škodu v předběžné výši 100.000 korun. Uchráněn byl les v předběžné hodnotě 500.000 korun," uvedl Žemlička. Příčina vzniku požáru zatím není známá.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist