https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/voda-nad-zlato.celodenni-program-pro-studenty-a-ucitele-o-souvislostech-zmeny-klimatu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Voda nad zlato. Celodenní program pro studenty a učitele o souvislostech změny klimatu

10.11.2020 07:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Zdroj | Člověk v tísni
Dopolední vzdělávací program pro učitele a studenty středních a vysokých škol se zaměřuje na vztah vody a změny klimatu. Odpolední blok pak nabízí metodické webináře pro učitele a studenty vysokých škol. Celodenní program je po registraci dostupný včetně promítání filmu Děkujeme za déšť. Dopolední blok bude volně přístupný na facebookovém streamu. Zahájení programu je v 9 hodin, první přednáška má začít v 9.30.
reklama

 

Během jednoho dopoledne proběhnou přednášky na téma Jak souvisí voda a změna klimatu? Taťána Míková se bude věnovat tématu Sucho a záplavy: dvě strany jedné mince, Semhal Tsegaye bude přednášet o Jordánsku a hodnotě vody, Katarína Slováková následně představí projekt Středoškoláci a klima, Ivana Piskovská představí projekt Voda na Sto způsobů.

Program završí promítání filmu Děkujeme za déšť, který vypráví příběh o keňském farmáři, který začal dokumentovat život své rodiny a dopady klimatické změny na místní komunitu.

Odpolední blok webinářů je určený hlavně učitelům a studentům vysokých škol. Zdeňka Voštová bude hovořit o tom, jak naložit s environmentálním žalem, Johana Krajčířová bude mluvit o rozdělení vody na Zemi, virtuální vodě, suchu, Ondráš Přibyla ukáže, jak pracovat s daty ve výuce změny klimatu.

V posledním bloku představí Veronika Ambrozyová způsoby, jak učit o změnách klimatu, Alena Kohoutová ukáže, že se dá učit i venku a Michal Medek pak představí badatelské projekty o současných proměnách v krajině. Zahájení programu je v 9 hodin, první přednáška má začít v 9.30.


reklama


reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

10.11.2020 08:35
Věcné informování by bylo jistě pozitivní. Ten program ovšem ukazuje, že je to jen klimaalarmistické vymývání mozků.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

10.11.2020 08:42
Věřím, že v případě p. Míkové bude mít přednáška úroveň.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist