https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-krokodyli-farmy-v-cine-uprchly-pri-zaplavach-desitky-krokodylu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z krokodýlí farmy v Číně uprchly při záplavách desítky krokodýlů

12.9.2023 19:21 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Desítky krokodýlů unikly z chovné farmy v provincii Kuang-tung na jihu Číny při záplavách způsobených tajfunem Haikui. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News s odvoláním na čínské úřady.
reklama

 

Asi 75 krokodýlů uprchlo, když při záplavách přeteklo jezero v okrese Mao-ming. Některé krokodýly se podle úřadů podařilo chytit, jiní byli s ohledem na bezpečnost místních obyvatel zastřeleni či jinak utraceni. Desítky plazů jsou ale stále na útěku, píší čínská média.

Tajfun Haikui postupoval přes jih Asie více než týden a vyžádal si v Číně sedm mrtvých a tři pohřešované.

Úřady vyzvaly obyvatele, kteří bydlí blízko krokodýlí farmy, aby nevycházeli z domovů. Po krokodýlech pátrají úřady mimo jiné s pomocí sonarů. Akci komplikuje velká hloubka jezera.

List The Washington Post napsal, že se jedná o sladkovodní krokodýly siamské, kteří mohou dorůst délky kolem tří metrů. Jeden z hasičů řekl čínským médiím, že průměrná délka chycených krokodýlů přesahovala dva metry a hmotnost se pohybovala kolem 75 kilogramů.

V okrese Mao-ming se podle BBC nachází množství farem, v nichž jsou chováni krokodýli na maso či na kůži.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist