https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zahradni-houpacka-udelala-z-pumy-americke-hrave-kotatko
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zahradní houpačka udělala z pumy americké hravé koťátko

1.10.2022 00:38 (ČTK)
Puma americká
Puma americká
Foto | Bas Lammers / Wikimedia Commons
Hravou stránku líté šelmy se podařilo nastraženou kamerou zachytit muži v americkém státě Colorado. Natočil, jak se puma americká změnila na hravé koťátko - a stačila na to jedna podomácku vyrobená houpačka.
 

Jak napsal list The Wichita Eagle, Thaddeus Wells nastražil kameru nedaleko pramene, kam se chodí krmit divoká zvěř. Doufal, že se mu podaří natočit medvědí mláďata. Ale namísto toho kamera zachytila pumu, jak si hraje s houpačkou.

Na záběrech je vidět horského predátora, jak je nejprve trochu překvapený, když se to, co pokládal za kládu, pohne. Ale pak už se plně nechá okouzlit věcí, co se pohupuje sem a tam.

"Když jsem viděl reakci té pumy na houpačku, rozesmál jsem se a okamžitě jsem se do ní zamiloval. A kdo taky ne?" řekl Wells místnímu tisku. "Je zřetelně vidět, co se jí přitom honí v hlavě. Nejdřív vypadá překvapeně, že se to hýbe, ale pak si začne hrát," dodal.

Puma americká, známá také jako horský lev, kaguár, stříbrný lev a případně i panter, je druhá největší kočkovitá šelma Ameriky a čtvrtá největší na světě. Odhaduje se, že jen v americkém státě Colorado jich žije ve volné přírodě až 7000. Samci mohou dosáhnout váhy téměř 70 kilogramů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist