POTRAVINÁŘSTVÍ NA CESTĚ K UDRŽITELNOSTI
Konference, semináře, školení a stáže
V čase, kdy se osa planety prohýbá pod tíhou rostoucí populace i klimatických změn, stojíme před zásadní výzvou, jak přizpůsobit rostoucí potravinářskou výrobu a současně zachovat kvalitu i bezpečnost potravin a v neposlední řadě zvýšit konkurenceschopnost.
Našim cílem je seznámit účastníky s environmentálními dopady potravinářských výrob a identifikovat příležitosti k jejich nastartování udržitelným směrem prostřednictvím vědy, výzkumu a inovací, a to nejen v kontextu snížení uhlíkové stopy a emisí. Současně se podíváme na aktuální směrování evropské politiky a jak nastavit obchodně výrobní strategie v kontextu nefinančního ESG reportingu.
Hlavní témata:
a) Problémy a výzvy jednotlivých oborů potravinářského průmyslu;
b) Výsledy vědy, výzkumu, inovací a příklady správné praxe;
c) Legislativa, trendy a aktuální směrování EU;
d) Zlepšení postavení provozu/firmy v ESG reportingu;
e) LCA, uhlíková stopa, vodní stopa jako kritéria udržitelnosti provozu;
f) Využívání udržitelnějších surovin a zvyšování jejich výtěžnosti;
g) Minimalizace odpadů a efektivní využívání vedlejších produktů;
h) Využití neprodaných či znehodnocených produktů;
i) Čištění odpadních vod, membránové procesy, získávání cenných složek a recyklace vod;
j) Kompostování a anaerobní digesce coby jako poslední možnost využití toho, co nejde zhodnotit lépe;
k) Snižování energetické náročnosti a využití alternativních zdrojů energií.
Konference je určena:
a) Vědeckým pracovníkům a pedagogům k prezentaci výsledků výzkumů v předmětné oblasti formou srozumitelnou a přínosnou nejen odborné veřejnosti,
b) Vedoucím osobám, manažerům ESG / udržitelnosti i technologům v provozech potravinářského průmyslu, aby se seznámili s výzkumnými tématy a projekty, na kterých se v ČR a SR pracuje, s cílem převzetí nebo rozvinutí dosažených výsledků v praxi a vylepšení svého postavení v rámci ESG reportingu,
c) Odborným zaměstnancům státní správy a dalším zájemcům o problematiku.
Konference je připravována ve spolupráci s Potravinářskou komorou.
Pořádá | CEMC, z.s., http://www.cemc.cz Vladimír Študent
e-mail: studentv@cemc.cz tel: 608819699
Uložit akci do kalendáře
+Google kalendář
+iCal export