Alžběta Trusinová "> Alma Prague představuje první gastronomickou konferenci AlmaTalks. Setkání 25. června bude zaměřené na půdu a posílení spolupráce mezi kuchaři a zemědělci - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/alma-prague-predstavuje-prvni-gastronomickou-konferenci-almatalks.setkani-25.cervna-bude-zamerene-na-pudu-a-posileni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Alma Prague: Alma Prague představuje první gastronomickou konferenci AlmaTalks. Setkání 25. června bude zaměřené na půdu a posílení spolupráce mezi kuchaři a zemědělci

17. června 2024 | Alma Prague
Autor: Alžběta Trusinová
Témata, kterých se jednotliví řečníci a řečnice z Česka, Velké Británie, Německa a Nizozemska dotknou, jsou půda a její benefity pro suroviny, krajinu i naše zdraví, příklady spoluprací gastro podniků se zemědělci, možnosti pozitivního vlivu gastronomie na řetězec produkce surovin i klimatickou změnu, nebo šíření osvěty směrem k hostům restauračních zařízení.
Na akci vystoupí Ed Romein z Nizozemska, který je vedoucím programu Environment & Sustainability v rámci kodaňské MAD Academy, neziskové organizace, spoluzaložené Renem Redzepim z restaurace NOMA, zabývající se transformací potravinových systémů, Zuzana Benešová, ředitelka projektu Živá půda, regenerativní pastevec Karel Kalný, Pavel Drdel z bezezbytkové restaurace Sůl a řepa, Frederika Gaedke z Berlinského spolku Die Gemeinschaft, Simón Quiñones z restaurace Otto, nebo Paddy Plunkett, který zastává pozici Head of Global Sourcing ve firmě Natoora, jež více než 20 let spojuje lokální zemědělce a výrobce s kuchaři z progresivních restaurací v Londýně, Melbourne nebo například Paříži.
„Potenciální přínosy zdravé půdy pro ekosystémy, zádrž vody, uhlíku i zvýšení množství minerálů a živin v jídle dostupných jsou obrovské – k tomu dnes existuje nespočet vědeckých evidencí. Z hlediska priorit při řešení klimatické změny by značná část naší pozornosti měla jít právě tímto směrem. Věříme, že gastronomické odvětví v čele s kuchaři a vlivnými veřejně známými osobnostmi může hrát obrovskou roli v nastavování hodnot a standardů i u ostatních spotřebitelů a tím mít velký dopad na celý potravinový systém. Ať už pracujeme ve fine diningu, bistrech a kavárnách nebo stravovacích zařízeních, jako jsou například nemocnice nebo školní jídelny, výběr suroviny a produktů může být silným hybatelem změn, pokud ve spolupráci se zemědělci jdeme za společným cílem regenerovat půdu a budovat kvalitní vztahy” vysvětluje k výběru tématu první série AlmaTalks její hlavní organizátor Matěj Prokop. „V naší restauraci se snažíme s tímto tématem pracovat od samotného začátku, podporujeme celou řadu lokálních zemědělců a producentů a věříme, že to má smysl. Je pro nás podstatné se o tématu bavit a dále ho rozvíjet i s ostatními progresivně naladěnými lidmi v našem oboru a celé téma v Česku posouvat dál,” doplňuje záměr konference Vojtěch Václavík, zakladatel Alma Prague a bister KRO.
Akce je koncipovaná pro 100 účastníků a proběhne přímo v prostorách restaurace Alma, ať už v konferenčním sále v suterénu, přímo v restauraci nebo v nově otevřeném prostoru VIN—ÁRNA na dvorku.
Vstupenky na akci jsou k dispozici na GoOut za 1650 Kč. Cena zahrnuje celodenní pásmo inspirativních diskusí, coffee break a plnohodnotný oběd od šéfkuchařů Almy Petra Židka a Michala Daňka.
https://www.almaprague.cz/almatalks-o-jidle-pude-a-spolupraci-se-zemedelci

O Alma Prague
Udržitelný gastronomický koncept, jehož součástí je restaurace, koktejlový bar, vinárna, kavárna, vinotéka, sklepní „klub” a další eventové prostory i zázemí pro fermentaci, staření masa a další práci se surovinami, sídlí v Praze na adrese V Jirchářích 8. Alma vznikla jako nová kapitola příběhu Kro Kitchen a pokračování spolupráce jeho zakladatelů Petra Němce a Vojty Václavíka. Cílem je vytvořit gastronomické a kulturní centrum Vojtěšské čtvrti a místo, kde se návštěvníci budou cítit doma od ranní kávy po večerní drink.
www.AlmaPrague.cz
www.instagram.com/alma__prague
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist