Mgr. Barbora Kočíková "> Až půjdou všichni skákat z mostu, vy s nimi nechoďte. Jděte do SOS centra! - Ekolist.cz

SOS centrum Diakonie ČCE - SKP v Praze: Až půjdou všichni skákat z mostu, vy s nimi nechoďte. Jděte do SOS centra!

10. června 2019 | SOS centrum Diakonie ČCE - SKP v Praze
Autor: Mgr. Barbora Kočíková, tel: 605032377
Diakonie ČCE - Středisko křesťanské pomoci v Praze
Bruselská 298/4
Praha 12000
222 520 589, 777 734 170
skp@diakonieskp.cz, http://skp.diakonie.cz

AŽ PŮJDOU VŠICHNI SKÁKAT Z MOSTU, VY S NIMI NECHOĎTE. JDĚTE DO SOS CENTRA!

V Praze, 7. 6. 2019: Dne 11. 6. 2019 v Kostele u Salvátora, Salvátorská 1, Praha 1, proběhnou oslavy k příležitosti výročí 30. let od založení Diakonie ČCE - Střediska křesťanské pomoci v Praze. Od 15. 00 hodin se uskuteční tisková konference, dále pak od 16.00 hodin beseda s významnými osobnostmi a zakladateli, kteří stáli u zrodu střediska.

„Pomoc lidem v krizi byla jedna z prvních služeb SKP v Praze. Byla založena na dobrovolnosti a soustředila se jen na určitou skupinu lidí, kterým pomáhala. Od té doby jsme ušli velký kus cesty. Služby se zprofesionalizovaly a rozrostly. Poskytujeme pomoc lidem v krizových životních situacích, ohroženým rodinám, lidem s duševním onemocněním a seniorům, kteří potřebují podporu nebo péči“, říká PhDr. Anna Stodolová, vedoucí SOS centra.
Dnes SKP v Praze pomáhá stovkám potřebným. SOS centrum poskytuje lidem v obtížné či krizové životní situaci odbornou pomoc, podporu, informace, pomáhá jim obdobným situacím předcházet a podporuje je v řešení problému vlastními silami. www.soscentrum.cz. Za zmínku stojí rovněž projekt Stop násilí ve vztazích, který je součástí SOS centra a pracuje terapeuticky s lidmi, kteří mají potíže se zvládáním agrese. Služba pro rodiny a dítě podporuje rodiny s dětmi v nepříznivé životní situaci tak, aby vytvářely bezpečné a stabilní prostředí pro vývoj svých dětí. https://rodina.diakonie.cz/. Matkám v nouzi pomáhá Azylový dům pro matky s dětmi. https://skp.diakonie.cz/nase-sluzby/azylovy-dum-pro-matky-s-detmi/ Dobroduš pomáhá dospělým lidem se závažným duševním onemocněním zapojit se do společnosti. Smyslem služby je podporovat tyto lidi v rozvoji dovedností, které jim pomohou vypořádat se s obtížemi jejich nemoci a podpoří je v osobním růstu. https://dobrodus.cz/. O seniory se starají pečovatelské služby https://skp.diakonie.cz/nase-sluzby/pecovatelske-sluzby/.
Životní karamboly již 30 let přivádí do SOS centra a dalších služeb SKP v Praze lidi ze všech sociálních skupin naší společnosti, životní průšviháře i úspěšné podnikatele. „Příběhy, které v našich zdech slyšíme, by žádný scénárista nenapsal“, říkají pracovníci. „Snažíme se poradit, podpořit nebo nasměrovat.“
Přijďte společně s námi zaměstnanci, dobrovolníky a přáteli Diakonie ČCE – SKP v Praze oslavit naše výročí tam, kde to všechno začalo!
Kontakt: Mgr. Barbora Kočíková, kocikova@diakonieskp.cz, tel. 605 032 377