Tiskové zprávy
Asociace regionálních značek, o.s.: Certifikáty polabským výrobcům budou předány na zámku Loučeň
9. dubna 2010 | Asociace regionálních značek, o.s.
Autor: Tereza Wyderka, tel: 724 159 826, 224 222 843
Autor: Tereza Wyderka, tel: 724 159 826, 224 222 843
V pondělí 12. dubna 2010 se na zámku Loučeň uskuteční slavnostní předání dalších pěti certifikátů POLABÍ regionální produkt(R). O jejich udělení rozhodla nezávislá Certifikační komise, která se již potřetí sešla v sídle koordinátora regionální značky MAS Podlipansko v Pečkách. Hodnocením úspěšně prošly kovářské výrobky, keramické formy, obrázky na textilu a pivo z domácího pivovaru.
Při příležitosti 10. Turistického fóra Polabí, které pořádá společnost Zlatý Pruh Polabí o.p.s., si certifikáty převezmou tito ocenění výrobci:
Michal Kalfus z Říčan - Keramické formy na pečení,
Pivovar Svatý Ján (Ing. Martin Karaivanov) z Polep - Piva Mazel, Fešák, Povstalec a Oliver,
Marcela Ptáčková z Čelákovic - Ručně malované textilní originály z Polabí,
Leo Pivoňka z Kšel - Kovářské výrobky.
Ochranná známka pro místní výrobky z Polabí je jedna z nejmladších z celkem 11 regionálních značek sdružených v Asociaci regionálních značek. Smyslem regionálního značení je podpora originální produkce místních podnikatelů s vysokým podílem ruční práce a využitím místních surovin. Důležitým hlediskem je také respektování životního prostředí při výrobě. „Máme radost, že po roce fungování se o značku začínají výrobci zajímat, a doufáme, že se brzy začnou i sami hlásit“, uvedla Michaela Roškotová z MAS Podlipansko, která má koordinaci značky Polabí na starosti.
Zatímco Polabí udělilo do současné doby certifikát dvanácti výrobcům, na Šumavě, která stála stejně jako Krkonoše a Beskydy u počátků projektu regionálního značení u nás, dosahuje po posledním zasedání komise počet platných certifikátů sedmi desítek. Nově se připravuje zavedení regionální značky v Českosaském Švýcarsku, které bude dvanáctým regionem zapojeným do Asociace regionálních značek.
Více informací na www.domaci-vyrobky.cz, www. podlipansko.cz a www. arz.cz.
Při příležitosti 10. Turistického fóra Polabí, které pořádá společnost Zlatý Pruh Polabí o.p.s., si certifikáty převezmou tito ocenění výrobci:
Michal Kalfus z Říčan - Keramické formy na pečení,
Pivovar Svatý Ján (Ing. Martin Karaivanov) z Polep - Piva Mazel, Fešák, Povstalec a Oliver,
Marcela Ptáčková z Čelákovic - Ručně malované textilní originály z Polabí,
Leo Pivoňka z Kšel - Kovářské výrobky.
Ochranná známka pro místní výrobky z Polabí je jedna z nejmladších z celkem 11 regionálních značek sdružených v Asociaci regionálních značek. Smyslem regionálního značení je podpora originální produkce místních podnikatelů s vysokým podílem ruční práce a využitím místních surovin. Důležitým hlediskem je také respektování životního prostředí při výrobě. „Máme radost, že po roce fungování se o značku začínají výrobci zajímat, a doufáme, že se brzy začnou i sami hlásit“, uvedla Michaela Roškotová z MAS Podlipansko, která má koordinaci značky Polabí na starosti.
Zatímco Polabí udělilo do současné doby certifikát dvanácti výrobcům, na Šumavě, která stála stejně jako Krkonoše a Beskydy u počátků projektu regionálního značení u nás, dosahuje po posledním zasedání komise počet platných certifikátů sedmi desítek. Nově se připravuje zavedení regionální značky v Českosaském Švýcarsku, které bude dvanáctým regionem zapojeným do Asociace regionálních značek.
Více informací na www.domaci-vyrobky.cz, www. podlipansko.cz a www. arz.cz.
Online diskuse
Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk