Marek Šurkala "> Dobrovolnictvím ke společenské odpovědnosti - Ekolist.cz

INEX - Sdružení dobrovolných aktivit: Dobrovolnictvím ke společenské odpovědnosti

3. dubna 2019 | INEX - Sdružení dobrovolných aktivit
Autor: Marek Šurkala, tel: 776748203
Co to znamená být společensky odpovědným člověkem a jaké cesty k tomu vedou? Organizace INEX - Sdružení dobrovolných aktivit a Asociace společenské odpovědnosti uspořádají dne 10. dubna akci, ve které se pokusí široké veřejnosti ukázat, jak každý může participovat na péči o společnost. „Chceme žít ve společnosti, ve které se lidé respektují a přistupují zodpovědně k okolnímu světu. Věříme, že dobrovolnictví a spolupráce na lokální i globální úrovni je cestou, jak toho dosáhnout,“ říká Lenka kadeřábková, ředitelka INEXu. Akce se uskuteční v Prostoru39 na Praze 3.

Hlavní náplní programu akce bude přednáška s hosty. Vystoupí zde Karolin Tesárek z Asociace společenské odpovědnosti; Jakub Šnorbert z agentury Blueberry vylíčí, jak se i při práci v byznysu dá dobrovolničit a co ho k tomu vede; Lucie Horáková z INEXu poreferuje o tom, jak právě dobrovolnictví utváří společenskou odpovědnost člověka. Večerem bude provázet bývalý ředitel INEXu Robin Ujfaluši. Návštěvníci budou mít též příležitost se potkat s několika zkušenými dobrovolníky, kteří se s návštěvníky rádi podělí o své zkušenosti z dobrovolnických projektů.

Konání akce navazuje na nedávno proběhlé zahájení workcampové sezóny pro rok 2019. Zájemcům o mezinárodní dobrovolnictví se v databázi INEXu otevřela nabídka přibližně 2000 veřejně prospěšných projektů, tzv. workcampů. Workcampy jsou krátkodobé dobrovolnické projekty, které se konají po celém světě. Náplň workcampů je různorodá, zastoupeny jsou projekty zaměřené na ochranu přírody, rekonstrukci památek, práci s dětmi či hendikepovanými nebo také na organizaci kulturních událostí.

INEX – Sdružení dobrovolných aktivit je nestátní nezisková organizace, která se již od roku 1991 zabývá mezinárodním dobrovolnictvím a mezikulturním vzděláváním. Skrze své aktivity vytváří příležitosti k aktivnímu zapojení se do společnosti a k získávání vědomostí, zkušeností a postojů užitečných pro osobní, občanský i profesní život.

Dobrovolnictvím k společenské odpovědnosti
10. Dubna, 19:00
Prostor39, Řehořova 33/39, 13000 Praha 3 Žižkov

Více informace na Facebookové události:

Fotografie k použití (fotografie z proběhách workcampů):
Marek Šurkala, tel: 776748203