Vít Hrdoušek "> Dohledy z Rozhledny - Ekolist.cz

INEX - Sdružení dobrovolných aktivit: Dohledy z Rozhledny

Cílem této akce je upoutat zájem návštěvníků na další aktivity, které může rozhledna a její okolí, kam až oko dohlédne, nabídnou. Letošní první akce tohoto typu nabízí řadu atrakcí a to nejen u vlastní rozhledny ale také na místě obnovovaného přírodního areálu Salaš, pod rozhlednou Travičná, který bude sloužit ke vzdělávání a výchově v přírodě.

INEX - SDA je neziskovou organizací, která rozvíjí regionální i celostátní projekty environmentálního, sociálního a kulturního zaměření a na propagaci a rehabilitaci dobrovolnictví u nás. Je občanským sdružením více než tisíce převážně mladých lidí s cílem aktivně a činorodě přistupovat k okolnímu světu. Hostí a vysílá stovky dobrovolníků na krátkodobou dobrovolnou službu po celém světě a systematicky se věnuje též dlouhodobým projektům v jednotlivých regionech. Snaží se šířit myšlenku dobrovolné práce a solidarity, vedení k aktivnímu přístupu a odpovědnosti za prostředí a společnost, cvičení týmové práce v mezinárodní skupině a organizování dobrovolné práce k pomoci v místech, kde se nedostává financí či lidského pochopení pro realizaci potřebné věci. Akci pořáda Regionální pobočka Bílé Karpaty, jejíž projekty jsou zaměřeny na péči o krajinu i na rozvoj místní kultury: tradiční sečení luk, výsadba stromů, obnova a údržba studánek, pořádání výstav a seminářů.

Program:

Dohledy z rozhledny

Slavnost na ukončení hlavní sezony 2002 na rozhledně Travičná

Kde: Travičná nad Tvarožnou Lhotou – rozhledna a okolí

Kdy: 22.9 neděle od 13.00 – 20.00

13.00 shromáždění účastníků u přístupové cesty k rozhledně

13.15 Stezka zdraví – soutěže pro děti i dospělé na 1 km trase k rozhledně

14.00 Salaš Travičná – vyjíždky pro děti na koních, soutěž v dojení koz,ukázka výcviku psů a dravých ptáků, hry v přírodě

14.30 Areál rozhledny -malý jarmark tradičních výrobků a produktů (proutěné zboží, keramika,víno, burčák, čaje, oskoruše..);

15.00 Napoleonika –vojáci v uniformách předvedou výcvik a střelbu

15.30 Slaňování hasičů a horolezců z rozhledny – předvedení zásahu

16.30 Výstup na rozhlednu s výkladem o okolí, fotovýstava Krajiny Bílých Karpat, malé občerstvení

17.30 soutěž v louskání ořechů, hlavní odměna 1 litr slivovice

19.00 ohňostroj a zakončení akce

Tento den bude na rozhlednu slevněné vstupné a děti do 10 let budou mít vstup zdarma.

Za pořadatele zve obec Tvarožná Lhota a INEX - Sdružení dobrovolných aktivit