Tomáš Popp "> FINÁLE IV. ROČNÍKU SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ KUCHAŘKU A KUCHAŘE ROKU 2021 VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ ZNÁ VÍTĚZE! - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/finale-iv.rocniku-souteze-o-nejlepsi-kucharku-a-kuchare-roku-2021-ve-spolecnem-stravovani-zna-viteze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Asociace kuchařů a cukrářů ČR : FINÁLE IV. ROČNÍKU SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ KUCHAŘKU A KUCHAŘE ROKU 2021 VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ ZNÁ VÍTĚZE!

27. října 2021 | Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Již po čtvrté se utkali talentované kuchařky a kuchaři z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, domovů seniorů a dalších provozů veřejného stravování o titul Nejlepší kuchařky a kuchaře roku 2021.
Velké finále proběhlo ve dnech 26. a 27. října 2021 v Makro Akademii Praha.


„Letošní úroveň soutěžních pokrmů byla neskutečně vysoká. Mile překvapen jsem byl bezmasými pokrmy. Soutěžící předvedli nejen pokrmy kreativní, ale i chuťově a technicky výborně zvládnuté“, říká Miroslav Kubec, prezident pořádající Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Soutěž hodnotila technická i degustační komise. Pokrmy hodnotili šéfkuchaři, nutriční specialisti i zástupci například Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Zde jsou vítězové letošní soutěže:

Racionální pokrm pro nemocné a seniory
1. místo - Domov pro seniory v Perninku, p.o.
Kuřecí roláda se špenátovým lívancem a šmakounem
2. místo - Rehabilitační ústav Hostinné, Husitská 352\
Kynuté knedlíky z brambor, quinoy a pohanky plněné kuřecím masem, mrkvové "zelí"
3. místo - Clementas Mlékovice, s.r.o.
Kapustový list plněný kuřecím masem, čočkou belugou a zeleninou, bramborový fondan, restovaná zelenina, omáčka z hlívy ústřičné a hub

Bezmasý rostlinný pokrm
1. místo - Domov pro seniory v Perninku, p.o.
Medailon z červených fazolí a hub, petrželka, pyré s kapustou
2. místo -Ekolandia, školní catering, mateřská škola s.r.o., Brandýs nad Labem Cizrnové krokety s rajčatovou omáčkou, bylinkovou quineou a pečenou zeleninou
3. místo - Zařízení školního stravování Opava, p.o., Otická 23/provoz
Englišova 82
Falafel cizrnový, salát z pečené červené cibule a řepy, polentové hranolky, dip ze sojanézy s koprem

Svačinky pro děti od 3 do 6 roků
1. místo - Mateřská škola, Praha 8, Na Korábě 2/350
Avokádovo–banánový dezert. Špenátová palačinka s uzeným lososem. Pomazánka ředkvičková s mandlemi.
2. místo - Mateřská škola Podlesí, Příbram
Čiroková kaše s kdoulemi a jablíčky slezená lesním medem. Domácí kváskoví šneci s vločkami, pomazánka z čerstvého lososa s koprem. Hráškové kytičky ochucené lahůdkovým droždím s tvarohem a pidihráškem.
3. místo - Základní škola a mateřská škola Petrohrad, okres Louny, příspěvková organizace
Makovo- tvarohový koláč se švestkami a hruškou. Špaldovo-rajčatové trojhránky s pomazánkou z čerstvých sýrů s bazalkou – zdobené cherry rajčaty. Vícezrnné pečivo s pomazánkou z krůtího masa – zdobené zeleninovými „chipsy“ a petrželkou.

Pokrm pro mládež od 11 do 18 roků
1. místo - Ekolandia, školní catering, mateřská škola s.r.o., Brandýs nad Labem Kuřecí terina v sezamové krustě, bramborovým pyré s kurkumou, chia semínky, restovanými žampiony a máslovým pórkem.
2. místo - Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Praha 13, Bronzová 2027 Kuřecí roláda s hříbkovou omáčkou, bramborovo-dýňové pyré.
3. místo - Zařízení školního stravování Opava, p.o., Otická 23 / E. Beneše 4 – Cuketové placičky s qiunoou a kuřecím masem, kyjevský salát z ředkviček.

„Všem soutěžícím děkujeme za účast i přístup. Všichni odvedli skvělou práci. Určitě jim bude účast v soutěži motivací do další práce“, říká Kubec.

I letos soutěž vyhlásila sekce veřejného stravování Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
V neposlední řadě ještě patří dík všem partnerům, kteří podporují činnost sekce a bez nichž by soutěž nemohla proběhnout - firmám MAKRO Cash & Carry ČR, Country Life, Bonduelle, Ceria, Drana Catering, Robot Coupe, Savencia Fromage & Diary, Šmakoun, SOU U Krbu a Vodňanská drůbež.


Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist