Tomáš Popp "> FINÁLE V. ROČNÍKU SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ KUCHAŘKU A KUCHAŘE ROKU 2022 VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ SE BLÍŽÍ - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/tiskove-zpravy/finale-v.rocniku-souteze-o-nejlepsi-kucharku-a-kuchare-roku-2022-ve-spolecnem-stravovani-se-blizi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Asociace kuchařů a cukrářů ČR : FINÁLE V. ROČNÍKU SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ KUCHAŘKU A KUCHAŘE ROKU 2022 VE SPOLEČNÉM STRAVOVÁNÍ SE BLÍŽÍ

15. srpna 2022 | Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Autor: Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Již po páté vás Asociace kuchařů a cukrářů ČR zve na další ročník soutěže pro kuchařky a kuchaře z mateřských, základních a středních škol, nemocnic, léčebných zařízení, lázní, domovů seniorů a dalších provozů veřejného stravování. Praktické finálové kolo je doslova za dveřmi, uskuteční se již 24. srpna v Makro Akademii Praha. Přijďte se inspirovat i fandit finalistům!

Soutěž, která již několik let představuje talentované kuchaře a kuchařky ve veřejném stravování a inspiruje ke zdravému a trendovému vaření, bude znát už za pár dní vítěze jednotlivých kategorií! I letos se finalisté či soutěžní finálové dvojice utkají v Makro Akademii Praha o příčky nejvyšší ve čtyřech stálých kategoriích – Svačinky pro děti od 3 do 6 roků, Pokrm pro mládež od 11 do 18 roků, Nejlepší moderní bezmasý pokrm a Racionální pokrm pro nemocné a seniory.

Horké novinky
Letos poprvé proběhne klání v jednom soutěžním dnu. Všechny kategorie se utkají ve středu 24. srpna. Večer před soutěží se ale všichni finalisté setkají a zúčastní se slavnostního zahájení a společenské akce – velké gala večeře v Makro Akademii Praha, na které bude vařit pro celé osazenstvo Národní tým kuchařů a cukrářů ČR. Soutěžící ochutnají báječné menu, které tým připravuje na Světový pohár v Lucembursku.

„Menu ještě ladíme, ale už teď mohu prozradit, že všichni soutěžící ochutnají naše tříchodové menu. Na předkrm připravíme tresku, humrovou rolku a tartar z mušlí s humrovou omáčkou, salátkem z manga a maracuji, jako hlavní jídlo pak přijde hovězí roštěná a telecí líčka s celerovým pyré, omáčkou s lanýži a porkovo-bramborovou espumou. Dezertu budou šéfovat naši vyhlášení cukráři Helena Fléglová a Vladan Jasný. Jako hlavní ingredience použijí tonka fazole, grep, pepř a bílou čokoládu, co z nich vykouzlí, se necháme překvapit,“ usmívá se Tomáš Popp, manažer AKC.
„Chtěli jsme, aby měli finalisté možnost se setkat ještě před soutěží a probrat svá menu, to jak jim to funguje v jejich provozech a především se vzájemně inspirovat a motivovat,“ vysvětluje mentor akce Zdeněk Hladík. Krásná a chutná večeře pak bude třešničkou na dortu. Finalisté si navíc vychutnají dokonalé snoubení jídla s pitím, proniknou do tajů vaření členů Národního týmu a poslechnou si povídání sommeliera k napárovaným vínům.

Přijďte na finálové kolo i vy
Organizátor soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR zve k návštěvě finálového kola i vás, milovníky dobrého jídla. Zbývá už jen opravdu málo míst. Účast si můžete rezervovat u tajemnice AKC paní Romany Vodičkové na emailu: tajemnice@akc.cz. Divácká účast je bezplatná včetně degustací soutěžních pokrmů.

Tomáš Popp, tel: 777 239 808
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Blíž přírodě

Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist