Hnutí Brontosaurus: I na letošních prázdninách s Hnutím Brontosaurus jdou zážitky a dobrovolnictví ruku v ruce

11. června 2018 | Hnutí Brontosaurus
Autor: Lukáš Wiesner, tel: 773267319

Na letních akcích Hnutí Brontosaurus budou účastníci zachraňovat orchideje, starat se o handicapovaná zvířata nebo pomáhat českým krajanům v srbském Banátu. Zároveň ovšem nebude chybět zážitkový program nebo seberozvojové aktivity. Činnost Hnutí Brontosaurus je jedinečná právě díky propojení dobrovolnické práce se zážitkovým programem, a to i třeba u táborů pro rodiče s dětmi. Letní akce se navíc odehrávají v atraktivních přírodních nebo památkových lokalitách, účastníci si tedy mohou zažít kosení vzácných luk i život na středověkém hradě.

Dalším specifikem je zaměření mnoha akcí na studenty a dospělé účastníky. Těm Brontosauři poskytují například příležitost poznat fungování neziskovek a otevřít si dveře k mezinárodnímu dobrovolnictví. „Naše letošní nabídka má podtitul „Otevři si!”. Mimo samotného příjemně stráveného času si totiž účastníci otevírají nové obzory, získávají cenné zkušenosti a díky zážitkům se učí to, s čím se v každodenním životě nesetkají.”, doplňuje programový ředitel Hnutí Brontosaurus Dalimil Toman.

Hnutí Brontosaurus každoročně pořádá letní akce nejen po celé České republice, ale i v zahraničí. S Brontosaury se tak můžete podívat třeba na Ukrajinu nebo do Srbska.

Na letních brontosauřích akcích se účastníci podívají na zajímavá místa. Můžou si vyzkoušet aktivity, ke kterým se běžně nedostanou, a získat tak nové zkušenosti. Jednotlivé akce se navíc liší jak činností, tak příběhovým zaměřením. „Připravujeme vše od cyklotábora po akci zaměřenou na opravu hradeb. Zároveň lze mezi tématy najít toulky historií, pohádkové světy i hororovou atmosféru,” upřesňuje Dalimil Toman.

Celou nabídku letních akcí lze najít na stránkách prazdniny.brontosaurus.cz.

Hnutí Brontosaurus je uskupení převážně mladých lidí, kterým není lhostejný svět, ve kterém žijí. Proto už přes 40 let propojují smysluplnou práci pro přírodu, památky i lidi s netradičními zážitky a zábavou. Jsou nezávislí a otevření novým myšlenkám. Každoročně s nimi vyráží na kosení orchidejových luk, sázení stromů, opravování hradů nebo třeba stavění školy v Himálajích stovky dobrovolníků.

Letní akce pořádané Hnutím Brontosaurus finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Fotografie k tiskové zprávě: https://drive.google.com/drive/folders/0B-rqUp-r3RGNSGZ0NHlaV3I2dEk?usp=sharing
Lukáš Wiesner, tel: 773267319 tisknout poslat

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.