INEX - Sdružení dobrovolných aktivit: Mezinárodní dobrovolníci pomáhají s údržbou chráněných luk

3. září 2021 | INEX - Sdružení dobrovolných aktivit
Autor: Nikola Šašurová, tel: 774 736 594
Skupina dobrovolníků pomáhá od 29. 8 do 10. 9. 2021 v okolí Staré Knížecí Hutě se sekáním trav na chráněných loukách. Projekt zprostředkovává nezisková organizace INEX – Sdružení dobrovolných aktivit.

Hlavní náplní je pro dobrovolníky z Německa a Belgie sekání, hrabání a sbírání trávy na chráněných loukách. Kromě toho dělají i údržbářské práce v kempu, kde jsou ubytováni. V rámci volnočasových a vzdělávacích aktivit se dozví něco o životě na venkově v České republice a uspořádají výlety po okolí. Celé dva týdny tráví skupina dobrovolníků v úzkém spětí s přírodou, bez elektřiny, vaří si na ohništi a přespávají v týpí.

Nezisková organizace INEX – Sdružení dobrovolných aktivit se mezinárodním dobrovolnictvím a mezikulturním vzděláváním zabývá od svého vzniku v roce 1991. INEX přijímá zahraniční dobrovolníky na workcampy, krátkodobé mezinárodní dobrovolnické projekty, které organizuje ve spolupráci s místními partnery v České republice, a zároveň vysílá české dobrovolníky na obdobné projekty do zahraničí. Z důvodu rizika šíření epidemie COVID-19 se INEX svými aktivity letos zaměřil na lokální úroveň. Na letošní letní dobrovolnickou sezonu INEX společně s partnerskými neziskovými organizacemi, spolky a obcemi naplánoval 29 workcampů po celém území České republiky.

Fotografie k použití:

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.