Diana Tuyet-Lan Kosinová "> Multikulturní festival Konec léta na Zámku - Ekolist.cz

Diecézní charita Brno : Multikulturní festival Konec léta na Zámku

24. srpna 2005 | Diecézní charita Brno
Autor: Diana Tuyet-Lan Kosinová, tel: 604 337 905
V rámci multikulturního festivalu Konec léta na Zámku v Hrubšicích u Ivančic (26. – 27.8.2005) se Diecézní charita Brno (dále DCHB) bude podílet na pořádání Dětského dne. Jde o jedinečnou kulturní akci, která spojila pořadatele z různých sektorů - Občanské sdružení Proximus, nakladatelství Vetus Via, Zámek Hrubšice a Charitu brněnské diecéze.
Dětský den se bude konat v sobotu 27. 8. 2005 od 14 hod. do 18 hod.

Charita pro děti veškerých věkových kategorií připravila atraktivní sportovní soutěže, závod na koloběžkách, kuželky, malování, modelování z hlíny. Organizátoři festivalu nezapomněli také na rodiče a dospělé, kteří se budou moci účastnit promítání filmových dokumentů, besed, autorských čtení, vystoupení kapel, a využít možnost občerstvení v areálu zámku.

Dětský den je pořádán za obětavé pomoci dobrovolníků a pracovníka Oddělení migrace a humanitární pomoci DCHB Mgr. Pavla Fila (mob.: 603 157 640). Zmiňované centrum poskytuje sociálně právní poradenství, materiální a finanční pomoc především migrantům a uprchlíkům, provozuje humanitární sklad šatstva a významně se podílí na integraci cizinců na území Jihomoravského kraje a části kraje Vysočina. Dále organizuje humanitární pomoc u nás i v zahraničí. Kromě těchto primárních služeb pořádá volnočasové a kulturní aktivity pro děti a rodiče v pobytovém středisku pro migranty a uprchlíky ve Zbýšově a Zastávce u Brna.

Diana Tuyet-Lan Kosinová - tisková mluvčí Diecézní charity Brno
mob.: 604 337 905, e-mail: diana.kosinova@caritas.cz