Petr Dušák "> Nadace Euronisa chystá aukci uměleckých předmětů - Ekolist.cz

Nadace Euronisa: Nadace Euronisa chystá aukci uměleckých předmětů

16. srpna 2005 | Nadace Euronisa
Autor: Petr Dušák, tel: 604 473 478
V těchto dnech probíhá svoz uměleckých děl darovaných umělci z celé ČR a jejich focení do připravovaného aukčního katalogu.

V sobotu 5. listopadu 2005 ve 14 hodin bude v reprezentativních prostorách Severočeského muzea v Liberci zahájena již 9. benefiční aukce uměleckých předmětů. Nadaci EURONISA se opět podařilo získat zajímavá díla z tvorby známých a uznávaných výtvarníků z celé České republiky – Ladislava Postupy, Václava Plechatého, Tomáše Císařovského, Adolfa Borna, Stanislava Holého, z pozůstalosti Maxe Švabinského i Vladimíra Komárka a mnoha dalších. Výtěžek z aukce bude určen na podporu neziskových organizací v našem regionu.

Shromážděné umělecké předměty bude možné zhlédnout od 31. října do 4. listopadu 2005 v prostorách liberecké pobočky ČSOB na třídě 1. máje. Díla budou v říjnu také k vidění na internetové stránce www.euronisa.cz. Dále bude v říjnu pro účely aukce vytištěn katalog uměleckých děl, který si zájemci mohou objednat telefonicky na čísle 485 251 953 nebo poštou na adresu: Nadace EURONISA - Rumjancevova 3, 460 01 Liberec 1.

Nadace EURONISA uskutečnila již osm těchto benefičních aukcí s celkovým výtěžkem téměř 4,7 milionů korun. Rekordní výtěžek přes jeden milion korun se podařil na páté aukci v roce 2001. V loňském roce dražba vynesla 434 tisíc korun. Takto získané finanční prostředky byly využity k rozdělení v otevřených grantových kolech. Celkem se tak, a to i včetně získaných prostředků v rámci veřejné sbírky „Pozvedněte slabé!“, podařilo rozdělit 8,7 milionů korun mezi 161 organizací na 473 projektů.

Pro více informací kontaktujte:
Petr Dušák - koordinátor projektu „Pozvedněte slabé!“ a PR manažer
Mobil: 602 103 106, služební mobil - 604 473 478, 485 100 218