Ivana Pumprlová "> Skauti dětem 2017 “Jak vycvičit draka” - Ekolist.cz

Junák - český skaut, okres Olomouc, z. s.: Skauti dětem 2017 “Jak vycvičit draka”

11. září 2017 | Junák - český skaut, okres Olomouc, z. s.
Autor: Ivana Pumprlová, tel: +420 776 008 288
Před 110 lety Robert Baden-Powell uspořádal na ostrově Brownsea první skautský tábor na světě. Dnes je skautek a skautů ve světě 50 milionů. V Česku se stále zvyšuje zájem rodičů i dětí o vstup do skautského oddílu, počet skautů a skautek vzrostl za posledních 11 let o 40 procent.

Abychom si připomněli toto výročí a zároveň ještě víc přiblížili skauting dětem, pořádají olomoučtí skauti ve dnech 15.-16. 9. 2017 v Bezručových sadech “Výpadu” již 10. ročník tradiční akce Skauti dětem. Letos s podnázvem “Jak vycvičit draka”, na motivy stejnojmenného filmu.

Akce je určená hlavně pro děti ve věku 6 -12 let, ale jsou vítány i další věkové kategorie dětí a jejich rodiče. Páteční dopoledne bude věnováno programu pro školy. Páteční odpoledne a sobota je určená pro veřejnost. V rámci akce se děti mohou těšit množství stanovišť s různorodými soutěžemi a disciplinami za které lze získat drobné ceny. Dále zde budou doprovodné aktivity jako jízda na lodi, střelnice nebo koloběžky. Kromě soutěží budou k vidění také skautské stavby, fotografie a videa z akcí pořádaných olomouckými skauty a ukázky fungování současného skautingu. Více informací na www.skauti-detem.skauting.cz.

Dnes je Junák – český skaut největší výchovnou organizací pro děti a mládež v Česku. Za posledních 11 let se počet skautek a skautů v zemi zvýšil ze 40 tisíc na téměř 58 tisíc. Skauting vede k formování charakteru, přináší mladým lidem dobrodružství a partu kamarádů. Je největším hnutím mladých na světě – hlásí se k němu 50 milionů dětí, mladých lidí a dospělých dobrovolníků ve 216 zemích světa. V okrese Olomouc je letos registrovaných téměř 1700 skautů a skautek.
Ivana Pumprlová, tel: 420 776 008 288