Štěpánka Friedrichová "> SOČ - středoškolská odborná činnost - Ekolist.cz

Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy: SOČ - středoškolská odborná činnost

Dům dětí a mládeže hl. m. Prahy ve spolupráci s MŠMT a Národním institutem pro další vzdělávání pořádají v pondělí 23. dubna od 9 hodin krajské kolo již 40. ročníku SOČ – Středoškolské odborné činnosti.

Tato prestižní soutěž je určena žákům všech typů středních škol, kteří chtějí změřit síly se svými vrstevníky a prokázat své znalosti a schopnosti v některém z osmnácti vědních oborů. Podmínkou účasti v soutěži je vypracování samostatné práce nebo vytvoření učební pomůcky, kterou žák předloží k odbornému posouzení a obhájí před odbornou porotou.
Slavnostní zahájení krajského kola pro Prahu proběhne ve Velkém sále Karlínského Spektra Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy v 9 hodin, jednotlivé obhajoby pak započnou v 9.30.
V letošním roce budou členové odborných porot hodnotit 105 soutěžních prací. Vybraní žáci postoupí do celostátního kola, které se uskuteční ve dnech 15. až 17. června 2018
v Olomouci. Ti nejlepší dostanou příležitost reprezentovat Českou republiku také na mezinárodních soutěžích.

Kontaktní osoba: PaedDr. Blanka Spieglerová, tel.: 222 333 829, 777 706 525,
e-mail: spieglerova@ddmpraha.cz.
Více informací na www.ddmpraha.cz.