Kristýna Sládečková "> Spolek přátel šuplíkové literatury Knihomam vydává první knížku - Ekolist.cz

Knihomam: Spolek přátel šuplíkové literatury Knihomam vydává první knížku

26. listopadu 2019 | Knihomam
Autor: Kristýna Sládečková, tel: 721390077
Spolek přátel šuplíkové literatury Knihomam vznikl v srpnu letošního roku jako portál sdružující amatérské autory. Na webu knihomam.cz od té doby pravidelně vychází pohádky, společenské příběhy i sci fi povídky od autorů různého věku a povolání. Cílem spolku je nabídnout čtenářům šuplíkové příběhy, které by se jinak na veřejnost nedostaly.
Příběhy, které se čtenářům líbí nejvíce, budou od následujícího roku vycházet knižně v povídkových sbírkách s ilustracemi od začínajících nebo amatérských autorů. Cílem projektu je spojit ty, kdo chtějí psát, s těmi, kdo chtějí číst. V současné době si každou povídku přečte několik set čtenářů.
Knížka O jezerní víle Elišce vychází jako první, má potěšit nejmenší čtenáře a motivovat autory, kteří se své povídky bojí zveřejnit. Právě jejich příběh může být příště tím, který vyjde knižně. Spolek plánuje zaslat několik výtisků dětem v dětských domovech, se kterými v současné době probíhá jednání.