Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi: Veselé (loutkové) Velikonoce!

2. dubna 2019 | Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi
Autor: Břetislav Oliva, tel: 778 712 531
Ve čtvrtek 18. dubna se v Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi uskuteční 7. ročník oblíbeného vítání jara a netradiční oslavy Velikonoc s loutkami a živými zvířátky.

Velikonoční oslavy se v chrudimském loutkářském muzeu v uplynulých letech staly jednou z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších akcí. V rámci letošního ročníku se opět děti i jejich rodiče budou moci potěšit se živými zvířátky na terase nebo, v případě špatného počasí, v herně muzea. Jako již tradičně budou moci uplatnit svoji kreativitu při výtvarných workshopech a pobavit se při hře v expozici muzea.
Vedle „velikonočních“ aktivit si návštěvníci budou také moci prohlédnout výstavu Loutky na frontě a vyzkoušet si, jak se hraje s replikami marionet, které si na italské frontě za první světové války vyrobili legionáři bratři Kopečtí nebo si s baterkou vytvořit vlastní stínohru ve válečných loutkových kulisách. Další výstava, Tanec kolem baletky s podtitulem Co se děje v restaurátorské dílně, návštěvníkům zase umožní přenést se do míst, kde se mnohdy těžce poškozeným loutkám znovu vrací život a původní krása. Samozřejmě si některé techniky budou moci vyzkoušet na vlastní kůži.
Přijďte strávit příjemné velikonoční oslavy ve společnosti loutek a užít si intenzivního slunečního svitu na terasách Mydlářovského domu. Oslavy probíhají od 8.30 do 17 hodin, vstupné je 90 korun.
Břetislav Oliva, tel: 778 712 531 tisknout poslat

Blíž přírodě

Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Econnectu. Navštivte Ecomonitor.