Renata Knotková "> Výzva pro studenty se zájmem o venkov - Ekolist.cz

Občanské sdružení Podblanickem: Výzva pro studenty se zájmem o venkov

Občanské sdružení Podblanickem si Vás dovoluje pozvat na již druhý osmidenní mezinárodní výměnný pobyt studentů s názvem „STUDENTI PRO VENKOV MEZINÁRODNĚ“, který se tentokrát uskuteční v České republice, a sice od 30. května do 2. června v obci Modrá u Velehradu (http://www.archeoskanzen.cz/?topic=modra) a od 2. června do 6. června v obci Jankov u Votic (www.jankov.cz). Začátek akce tedy je 30. května (pondělí), akce končí 6. června (pondělí) 2005.

Akce se uskutečňuje pod heslem: "Více víme, když věci zažijeme, než když je dlouze studujeme nebo o nich čteme". Seminář se bude věnovat zábavnou formou tématům Velké Moravy a Třicetileté války. Několik dní strávíme v www.archeoskanzen.cz, který se nachází v oblasti původního velkomoravského osídlení u Velehradu na Moravě, a také na místě bojiště Bitvy u Jankova, v jehož těsné blízkosti budeme ubytováni. Navíc se setkáme s místními lidmi, starosty a dětmi základních škol, se kterými všemi se budeme historii věnovat velmi netradičním způsobem. Součástí programu je ovšem i současnost, budeme mít to štěstí se zapojit do některých tradičních venkovských májových oslav.

Celkem máme místo pro 12 studentů středních nebo vysokých škol z České republiky. Další účastníci budou z Finska (12 studentů) a ze Slovenska (12 studentů). Podmínkou účasti na akci je věk od 15 do 25 let a dobrá znalost angličtiny.

Poplatek za akci činní celkem 600,- Kč a zahrnuje náklady na stravu, ubytování, materiály, dopravu v rámci semináře, náklady na program, pojištění účastníků, trička pro účastníky, upomínkové předměty. Poplatek nezahrnuje náklady na dopravu na místo začátku semináře (Modrá) a z místa konce semináře (Jankov).

Přihlášky a předběžný program naleznete v příloze, pro více informací nás kontaktuje nebo sledujete na www.podblanickem.net. Přihlásit se můžete do 15. května 2005.

Omlouváme se, pokud pozvánku obdržíte vícekrát. V případě, že si nepřejete podobné e-maily dostávat, prosím, zašlete nám o tom zprávu.

AKCI PODPOŘILA EVROPSKÁ UNIE V RÁMCI PROGRAMU MLÁDEŽ (www.youth.cz), DLOUHODOBĚ PODPORUJÍ AKCI MĚSTO VLAŠIM, FINSKÁ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA JOUTSENTEN REITTI, OBČANSKÉ SDRUŽENIE VIDIECKÝ PARLAMENT TRENCIANSKEHO KRAJA, OBEC MODRÁ A SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA.

Kontakt:
Bc. Renata Knotková