https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/botanicka-zahrada-praha-spoji-venkovni-expozice-a-areal-fata-morgana-lavkou?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Botanická zahrada Praha spojí venkovní expozice a areál Fata Morgana lávkou

26.2.2023 00:32 | PRAHA (ČTK)
Lávka, která bude přístupná od 3. března, kdy v botanické zahradě začíná výstava Orchideje, poklady vietnamské džungle, bude ve střední části areálu. Návštěvníci se tak snadno dostanou ke skleníku Fata Morgana.
Lávka, která bude přístupná od 3. března, kdy v botanické zahradě začíná výstava Orchideje, poklady vietnamské džungle, bude ve střední části areálu. Návštěvníci se tak snadno dostanou ke skleníku Fata Morgana.
Foto | JaBB / Flickr
Botanická zahrada Praha propojí areál venkovních expozic a areál u skleníku Fata Morgana lávkou. Otevře ji 3. března při zahájení výstavy orchidejí, sdělila mluvčí pražské botanické zahrady Michaela Bičíková. Botanická zahrada zároveň dokončuje projekty multifunkčního objektu nového výstavního sálu a zázemí pro návštěvníky a zaměstnance nebo rekonstrukce viničního domku, kde vznikne nový degustační prostor.
reklama

 

"Propojení areálu zahrady si troufám pokládat za historický mezník. Oddělené části nám dlouhodobě komplikovaly provoz, nepohodlné to bylo ale zejména pro naše návštěvníky," uvedl ředitel Botanické zahrady Praha Bohumil Černý. "Lávka spojující venkovní expozice se skleníkem Fata Morgana výrazně zvýší jejich komfort a zjednoduší pohyb v zahradě," řekl. V okolí lávky zahrada podle Černého připravuje nové expozice Evoluce rostlin a Japonské mlžné lesy.

Lávka, která bude přístupná od 3. března, kdy v botanické zahradě začíná výstava Orchideje, poklady vietnamské džungle, bude ve střední části areálu. Návštěvníci se tak snadno dostanou ke skleníku Fata Morgana od vchodu a parkoviště od Sídliště Bohnice i od vstupu Kovárna přes Vinici sv. Kláry. Doposud byla zahrada rozdělena, nyní při návštěvě venkovních expozic i skleníku nebude potřeba areál botanické zahrady opouštět a nadále přitom bude možné využívat vstup a pokladnu přímo u areálu Fata Morgana.

Botanická zahrada byla založena v roce 1969. Do léta 1992 ji veřejnost mohla navštívit jen ve dnech otevřených dveří, celoročně přístupná je od srpna toho roku. V areálu mohou návštěvníci vidět 15 000 druhů stromů a květin.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist