https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cinsky-hotel-s-vybehem-s-lednimi-medvedy-vzbudil-kritiku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čínský hotel s výběhem s ledními medvědy vzbudil kritiku

14.3.2021 16:16 | PEKING (ČTK)
Podnik vyvolal rozhořčení bojovníků za práva zvířat a dočkal se i četných kritik na sociálních sítích. Ilustrační obrázek
Podnik vyvolal rozhořčení bojovníků za práva zvířat a dočkal se i četných kritik na sociálních sítích. Ilustrační obrázek
Foto | Valerie / Flickr
Hotel, v němž mohou hosté z oken svých pokojů pozorovat po celý den i noc lední medvědy, byl v pátek otevřen ve městě Charbin na severovýchodě Číny. Podnik vyvolal rozhořčení bojovníků za práva zvířat a dočkal se i četných kritik na sociálních sítích, informoval deník The Guardian.
 

Na videonahrávkách je vidět množství hotelových hostů, jak si fotografují dvojici ledních medvědů ve výběhu s falešnými skálami a rampouchy a s bíle natřenou podlahou.

Organizace na ochranu zvířat vyzvaly, aby lidé nenavštěvovali zařízení, která těží z "utrpení zvířat". "Lední medvědi patří do Arktidy, a ne do zoo či skleněných klecí v akváriích - a už vůbec ne do hotelů," prohlásil viceprezident asijské pobočky organizace Peta Jason Baker. Ve volné přírodě se většinou lední medvědi potulují po rozlehlých územích, která se mohou táhnout v délce tisíců kilometrů, připomněl Baker.

Čínské město Charbin leží v provincii Chej-lung-ťiang a je známé především pořádáním festivalu ledových soch. Nový hotel, který je součástí zábavního parku Harbin Polarland, připomíná obří iglú, na střeše má umělý sníh.

Mluvčí zábavního parku Jang Liou agentuře Reuters řekla, že uzavřené prostranství v hotelu je jen jednou částí výběhu medvědů a že, pokud teplota a kvalita ovzduší dovolí, jsou zvířata vypouštěna ven.

Zájem o pobyt v hotelu, kde se cena za pokoj pohybuje od 1888 do 2288 jüanů (6354 - 7700 Kč) za noc, je podle ní "velmi vysoký". Hotel je na zkušební období již plně rezervován, řekla Jang.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist