https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-nastrazene-klece-u-decinske-zoo-se-chytily-tri-uprchle-opice-tri-jsou-venku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do nastražené klece u děčínské zoo se chytily tři uprchlé opice, tři jsou venku

15.6.2023 22:17 | DĚČÍN (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Do nastražené klece u děčínské zoo se dnes podařilo chytit čtyři uprchlé opice. Nejprve to byl brzy ráno alfasamec a samice s mládětem, o něco později další samec. Mimo areál tak zůstávají dva makakové chocholatí, jedna opice je mimo svůj výběh v zahradě. ČTK to řekla mluvčí zoo Alena Houšková. Skupina zvířat uprchla v pondělí večer z výběhu, u kterého někdo poškodil elektrický ohradník. Vstup do lesoparku na Pastýřské stěně byl dnes omezen, městská policie zapáskovala vybrané úseky.
 
"Opravdu potřebujeme na návrat opičáků klid," uvedla Houšková k prvnímu dnešnímu odchytu. Klec sklapla v 06:45. Zoologové ji plní různými dobrotami. "Opice dohání hlad, už tady vybíraly koše," doplnila Houšková. Další odchycený samec je druhý nejstarší z uprchlé skupiny. Mimo areál se tak pohybují dvě odrostlejší mláďata. Z výběhu uteklo devět zvířat, dvě se podařilo chytit hned a jedna samice zůstala v areálu zoo.

Policie vyšetřuje muže, který je podezřelý, že poničil elektrický ohradník, čehož zvířata využila k útěku. Policie přijala oznámení od děčínských strážníků o tom, že pátrají po neznámé osobě, která zřejmě po zavírací době v zoo poškodila elektrický ohradník z výběhu opic, a to v pondělí kolem 21:00. Asi o půl hodiny později vypátrali strážníci podezřelého u nedaleké restaurace na Pastýřské stěně. Na člověka u objektu upozornil policista v civilu. Policie následně zadržela dvaačtyřicetiletého muže. Test na přítomnost drog v těle u něj vyšel s pozitivním výsledkem na THC. Mluvčí policie Eliška Kubíčková ve středu ČTK řekla, že muže policisté po provedení všech potřených úkonů předali do péče zdravotníků.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist