https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekologicti-aktiviste-v-milane-polili-operni-dum-la-scala-barvou?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologičtí aktivisté v Miláně polili operní dům La Scala barvou

7.12.2022 15:10 | MILÁN (ČTK)
Opera La Scala v Miláně.
Opera La Scala v Miláně.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ekologičtí aktivisté dnes v Miláně polili modrou a růžovou barvou zeď u vchodu do operního domu La Scala, který dnes večer zahajuje novou sezonu. Informuje o tom agentura ANSA. Podle ní policie zadržela pět lidí ze skupiny Ultima Generazione (Poslední generace).
reklama

 

"Poslední generace – žádný plyn, žádné uhlí," stálo podle ANSA na transparentu, který mladí lidé před budovu jednoho z nejslavnějších operních domů světa přinesli. Policie je zadržela a odvezla na stanici k sepsání protokolu.

Okamžitě poté zaměstnanci opery a technických služeb města zahájili čištění stěny budovy, v níž se dnes večer uskuteční slavnostní zahájení sezony, což je jedna z největších kulturních událostí roku v Itálii. Prvním představením bude ruská opera Boris Godunov a zúčastní se ho i italský prezident Sergio Mattarella, premiérka Giorgia Meloniová či šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Právě kvůli účasti krajně pravicové premiérky Meloniové na večerním představení, které bude v přímém přenosu vysílat italská televize a několik dalších stanic v řadě zemí, včetně Česka, se dnes v Miláně má konat několik demonstrací. Například místní radikální levice bude protestovat proti vládě a růstu cen i uspořádáním "chudé večeře při svíčkách".

Hnutí Poslední generace se snaží přimět světové lídry k intenzivnějšímu boji proti změnám klimatu, volí pro to ale kontroverzní způsoby, jako například blokování silnic a dálnic či lití barev či polévek na slavné obrazy v evropských galeriích.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (11)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

7.12.2022 16:00
Jednoduchá léčba. Zmlátit do bezvědomí a pak zavřít do basy dokud neuhradí vzniklou škodu. Jinak se s těmi teroristy jednat nedá.
Odpovědět
Anyr

Anyr

7.12.2022 17:13 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Mnoho podobných teroristů vídám dnes a denně v ČR. Navíc obvykle páchají zlo na duších, svých i cizích, a přírodě. Většinou socialistická generace, zhruba šeedesátníci a sedmdesátníci.

Mám k nim přistupovat stejně, jako navrhjuješ ty?

Zlo nikdy nelze vyřešit spácháním jiného zla. Tím by jenom narostlo.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

7.12.2022 21:39 Reaguje na Anyr
Mi se osvědčilo, že na hrubý pytel platí hrubá záplata. A mohl bys mi vysvětlit tu spoustu teroritů, které denně vídáš? Pokud víš že to jsou teroristé a páchají trestnou činnost, proč jsi na ně nepodal trestní oznámení? Když mlčky přihlížíš, stáváš se spolupachatelem.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

8.12.2022 15:21 Reaguje na Anyr
A to jiné zlo je v tomto případě co?

A zkusme se oprostit od Musorgského/Puškina a La Scaly a dosaďme si místo nich třeba Bedřicha a Zlatou kapličku.
Odpovědět
ss

smějící se bestie

7.12.2022 17:45 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
A basa o vodě a chlebu.
Odpovědět
RV

Richard Vacek

7.12.2022 19:48
To nebyli ekologičtí aktivisté. To byli vandalové. Je možné, že mezi vandaly byli i ekologičtí aktivisté, možná i invalida, žena, nebo homosexuál.
Ale pojilo je to, že se jedná o vandaly.
Odpovědět
JS

Jarek Schindler

8.12.2022 08:02 Reaguje na Richard Vacek
Ať je po vašem , vandalové. Jen ty vandaly pojilo společné ekologické téma. Žádný plyn, žádné uhlí. Když k tomu připočtu i "žádné jádro" tak nevím, nevím. Moc možností už nezbývá.
Odpovědět
RV

Richard Vacek

8.12.2022 10:44 Reaguje na Jarek Schindler
Vandalové i kriminální živly často používají jako zástěrku ke svým činům nějakou bohulibou záminku.
Oni vám neřeknou, že ničí fasádu/vypouštějí pneumatiky, protože jsou vandalové, ale proto, že tím zachraňují svět. Jindy že bohaté trestají za jejich nezasloužené bohatství o které by se měli rozdělit.
Odpovědět
Hu

Hunter

8.12.2022 05:42
Léčba těchto forem pseudoaktivismu či lépe řečeno vandalství je již dávno vymyšlena, stačí dotyčné natřít dehtem a vyválet v peří :-). Probatum est na WW :-).
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

8.12.2022 09:00 Reaguje na Hunter
A je dehet ekologický?
Odpovědět
Hu

Hunter

8.12.2022 09:16 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Určitě, je to čistě přírodní produkt ☺. Peří taky, biologicky materiál ☺.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist