https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klimaticti-aktiviste-narusili-muzikalove-predstaveni-v-londyne-pet-zadrzenych
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klimatičtí aktivisté narušili muzikálové představení v Londýně, pět z nich zadržela policie

6.10.2023 01:19 (ČTK)
Foto | BRUNO EMMANUELLE / Unsplash
Klimatičtí aktivisté ze skupiny Just Stop Oil narušili ve středu večer divadelní představení muzikálu Bídníci v londýnském West Endu. Pět jich bylo zadrženo, informovala místní policie.
 

Představení v divadle Shaftesbury Theatre muselo být přerušeno a divadlo evakuováno poté, co aktivisté pronikli na jeviště, kde rozvinuli oranžový transparent se symboly a slogany skupiny a skandovali svá poselství směrem k publiku. Incident je zachycen i na videu, které na X zveřejnila samotná skupina požadující po britské vládě okamžité ukončení udělování nových licencí na těžbu ropy a zemního plynu.

Publikum počínání aktivistů ocenilo bučením a nadávkami. Aktivisté z Just Stop Oil přitom narušují kulturní a sportovní akce opakovaně.

"(Jean) Valjean krade chléb, aby nakrmil hladovějící dítě. Jak dlouho bude trvat, než budeme všichni nuceni krást?" uvedla skupina s poukazem na hlavního hrdinu Bídníků, což je původně román francouzského spisovatele Victora Huga. "Zdědíme sežehnutou zemi, nevhodnou k životu, a naši politici budou dávno pryč. To nesmíme připustit," varovali Just Stop Oil a oznámili, že chystají od 29. října každodenní protestní průvody Londýnem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist