https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-obvinila-z-tyrani-zvirat-muze-ktery-v-liberci-vyhodil-kocku-z-9.patra?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie obvinila z týrání zvířat muže, který v Liberci vyhodil kočku z 9. patra

4.5.2021 17:54 | LIBEREC (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | James Sutton / Unsplash
Policie obvinila z týrání zvířat sedmadvacetiletého muže, který v Liberci vyhodil z okna v devátém patře panelového domu zdravého šestiletého kocoura. Zvíře sice pád přežilo, muselo být ale kvůli zlomenině páteře utraceno. Muži z Valašského Meziříčí hrozí až tři roky vězení. Na webu policie o tom informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.
reklama

 

Policie se případem zabývala od sklonku loňského roku, kdy byl obviněný muž na návštěvě u svých známých. "Naprosto nepochopitelný příběh se odehrál v podvečer 23. prosince loňského roku. V inkriminovanou dobu procházel obviněný Třešňovou ulicí v Liberci společně se svým 19letým kamarádem. Před vchodem do panelového domu si dvojice všimla urostlého šedého kocoura, kterého jeho majitel vypouštěl pravidelně ráno a večer na půlhodinovou procházku ven," uvedla Baláková.

Muži podle ní usoudili, že by se kocour mohl líbit přítelkyni mladšího z nich, a chytili ho. Potvrdil to i záznam z kamery umístěné v panelovém domě. "Ačkoliv měl kocour na krku obojek s telefonním číslem, z čehož se dalo usoudit, že někomu patří, odnesli ho do bytu mladé ženy, kterou chtěli tímto živým dárkem obdarovat. Když vzala kocoura do náruče, aby si ho prohlédla, začal na něj bohužel dorážet její pes, který ho vyděsil. Vystresovaný kocour se pak snažil z jejího sevření vysmeknout a utéct někam do bezpečí. Přitom jí způsobil několik škrábanců, kvůli kterým slečna ztropila scénu, a tím byl jeho osud zpečetěn," uvedla mluvčí policie.

Místo toho, aby muži kocoura vrátili zpět, kde ho vzali, starší z nich zvíře vzal a vyhodil z okna v devátém patře. Svědci zraněného kocoura nalezli ve zuboženém stavu. Jeden z kolemjdoucích kocoura poznal a kontaktoval jeho majitele, který bydlel nedaleko panelového domu, z něhož obviněný muž kocoura vyhodil. "Zvíře po pádu z velké výšky utrpělo zlomeninu páteře, kterou veterinární lékařka označila za závažné nevratné poškození jeho zdravotního stavu a majiteli doporučila, aby ho nechal raději uspat," dodala Baláková.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (4)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Sl

Slovan

5.5.2021 06:39
Nezavírat. Stačí té špíně udělat to samé!
Odpovědět
LK

Lukáš Kašpárek

5.5.2021 07:39
Bezcitnost některých lidí mě nikdy nepřestane překvapovat.... doufám, že nevyvázne jen s podmínkou a opravdu si to odsedí.... takové kreatury nesmí mít pocit, že si toto mohou dovolit a že neponesou následky...
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

5.5.2021 08:01
Na první pohled smažka, vůbec bych se s ním nepáral.
Odpovědět
LB

Lukas B.

5.5.2021 09:57 Reaguje na Karel Zvářal
takoví lidé mají volební právo, jsou nám rovni a zasluhují úctu.

nejsem úplně zastáncem personifikace domácích mazlíčků, ale toho spratka bych s nesmírnou chutí potrestal nějakým obludným středověkým způsobem.
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist