https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/priznivci-podporili-zoo-brno-poslali-vice-penez-na-adopce-zvirat-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Příznivci podpořili Zoo Brno, poslali více peněz na adopce zvířat

25.12.2020 17:25 | BRNO (ČTK)
Nejvyšší příspěvek byl darován na vlka arktického, šlo o 400 000 korun. Surikata pak má 46 adoptivních rodičů a přispěvatelů na chov. Dárci na chov surikat přispěli celkovou částkou 117 000 korun. Lidé ale přispívají třeba i na chov lvů, ledních medvědů, tygrů, žiraf či lachtanů a šimpanzů.
Nejvyšší příspěvek byl darován na vlka arktického, šlo o 400 000 korun. Surikata pak má 46 adoptivních rodičů a přispěvatelů na chov. Dárci na chov surikat přispěli celkovou částkou 117 000 korun. Lidé ale přispívají třeba i na chov lvů, ledních medvědů, tygrů, žiraf či lachtanů a šimpanzů.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ZOO Brno
Příznivci brněnské zoo jí letos poslali prostřednictvím takzvaných adopcí zvířat podstatně více peněz než loni. Zatímco loni částka činila asi 1,5 milionu korun, za letošek je to už 2,8 milionu korun. ČTK to řekl mluvčí zoo Michal Vaňáč.
 

Zoo je nyní kvůli opatřením proti šíření nového typu koronaviru uzavřená, stejně jako na jaře a na podzim. Přišla kvůli tomu na tržbách za vstupné asi o osm milionů korun. Alespoň část jí vynahradili příznivci.

"Již několik let se na prvních příčkách v oblíbenosti zvířat drží vlk arktický a surikata, ani tento rok tomu nebylo jinak. Vlk arktický se v současnosti může pochlubit 61 adoptivními rodiči a přispěvateli na chov, ti celkově přispěli částkou 608 610 Kč," uvedl mluvčí.

Právě na vlka arktického dárce letos věnoval nejvyšší příspěvek, šlo o 400 000 korun. Surikata pak má 46 adoptivních rodičů a přispěvatelů na chov. Dárci na chov surikat přispěli celkovou částkou 117 000 korun.

Lidé ale přispívají třeba i na chov lvů, ledních medvědů, tygrů, žiraf či lachtanů a šimpanzů.

Dary od přispěvatelů se nejvíce zvyšovaly právě v době uzavření zoo. Na jaře byla zoo uzavřená od 16. března do 27. dubna, příznivci do zoo za tu dobu poslali téměř 340 000 korun, loni za stejné období 124 000 korun. Na podzim byla uzavřená od 9. října do 3. prosince, od příznivců tehdy dorazilo téměř 750 000 korun, loni za stejné období asi 335 000 korun.

Brněnská zoologická zahrada byla otevřena v roce 1953. Loni ji navštívilo přes 331 000 lidí, meziročně zhruba o 1000 více. Je to nejvíce od roku 1997, odkdy zařízení vede přesnou evidenci prodaných vstupenek. Letos přišlo asi o 80 000 návštěvníků méně než loni.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist