https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/samice-plejtvaka-obrovskeho-narazila-u-calais-na-melcinu-a-neprezila?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Samice plejtváka obrovského narazila u Calais na mělčinu a nepřežila

8.11.2021 00:49 | CALAIS (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Samice plejtváka obrovského narazila na mělčinu u severofrancouzského přístavu Calais. Podle agentury AFP byla nemocná a náraz nepřežila. Třicetiletý kytovec dlouhý 19 metrů vážil 15 tun.
reklama

 

"Byla to asi třicet let stará samice plejtváka, která v sobotu uvízla u břehu. Byla nemocná a když se dostala do Calais, byla ještě živá. Přiblížila se ale příliš ke skále a uvízla," Citovala AFP šéfa úřadu zabývajícího se životem savců na severu Francie Jackyho Karpouzopoulose.

V pondělí podle něj bude plejtvák přesunut na místo, kde bude v úterý provedena pitva. Pak zvíře rozřežou, aby ho mohli spálit.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

9.11.2021 08:10
nepřežila samotný náraz nebo následné uvíznutí na mělčině ? to je ale určitě rozdíl, ne ?
Odpovědět
 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist