https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/sledovana-mista-v-np-sumava-loni-navstivilo-mene-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Sledovaná místa v NP Šumava loni navštívilo méně lidí

18.3.2020 00:15 | VIMPERK (ČTK)
Sledovaná místa v šumavském národním parku loni navštívilo 1,25 milionu lidí. / Ilustrační foto
Sledovaná místa v šumavském národním parku loni navštívilo 1,25 milionu lidí. / Ilustrační foto
Foto | Aktron / commons.wikimedia.org
Sledovaná místa v šumavském národním parku loni navštívilo 1,25 milionu lidí. Je to o sedm procent méně než v roce 2018. Mírně klesnul také počet lidí v návštěvnických centrech a informačních střediscích. Loni do nich dorazilo 485.000 turistů. Vyplývá to z informací, které zveřejnil šumavský národní park.
 

"To ale nutně nemusí znamenat, že by celková návštěvnost klesala. Celková návštěvnost Šumavy se stále pohybuje okolo dvou milionů. V naší statistice vidíme, že počty lidí v terénu od roku 2014, kdy byla návštěvnost méně než poloviční, stále rostly a v roce 2019 dosáhly na úroveň druhé nejvyšší návštěvnosti po roce 2018," uvedl ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený.

Loni lidé nejvíce vyhledávali návštěvnické centrum v Srní na Klatovsku. Areál, kde lze pozorovat vlky, přilákal 140.000 lidí.

"Důležitou součástí naší nabídky je také environmentální výchova, kterou připravujeme pro širokou škálu dětí od mateřinek až po vysokoškoláky. Naši lektoři loni odučili 16.548 dětí v rámci jednodenních či pobytových výukových programů a dalších 5401 dětí na ostatních akcích středisek environmentální výchovy," uvedla vedoucí informačních středisek, návštěvnických center a středisek environmentální výchovy NP Šumava Martina Kučerová.

Objekty zřizované parkem využívali ve velké míře i lidé v lednu a únoru letošního roku. Ovlivnil to proměnlivý průběh zimy, kdy na Šumavě často nebyl dostatek sněhu. "Například letošní lednová a únorová návštěvnost jeleního výběhu a výběhu s rysy v Návštěvnickém centru Kvilda přesáhla hranici 8000 lidí," řekl mluvčí parku Jan Dvořák.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist