https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/uganda-bude-pokutovat-ridice-kteri-nemaji-v-aute-kos-na-odpadky?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Uganda bude pokutovat řidiče, kteří nemají v autě koš na odpadky

12.2.2023 00:23 | KAMPALA (ČTK)
Uganda chce od dubna pokutovat řidiče osobních aut, kteří ve svých vozech nebudou mít koš na odpadky. S odvoláním na ugandský úřad pro ochranu životního prostředí o tom informoval zpravodajský web BBC.
reklama

 

Maximální výši pokuty úřady stanovily na šest milionů ugandských šilinků (přibližně 36 000 Kč). Řidiči, kteří pokutu zaplatit odmítnou, budou stíháni a bude jim hrozit soudem stanovená pokuta, nebo vězení.

V současnosti platí v Ugandě povinnost vozit odpadkový koš v dálkových autobusech. Povinnost vozit koš i v osobním automobilu je ovšem novinka a mnozí Uganďané se již ptají, co budou úřady uznávat jako koš.

"Pokud na odpadky používáte něco, co není zakázané, mělo by to být v pořádku. Igelitky zakázané jsou," řekla BBC mluvčí úřadu Naomi Karekahová. Novela nařízení podle ní teprve stanoví, co se bude počítat jako odpadkový koš. "Zdá se, že ze všech postihů za znečištění životního prostředí, které jsme oznámili, tento zaujal nejvíce lidí," dodala.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist