https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ulicemi-izraelske-haify-se-v-dobe-koronaviru-prochazeji-prasata
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ulicemi izraelské Haify se v době koronaviru procházejí prasata Video

2.5.2020 00:27 (ČTK)
Divoká prasata se do města Haifa stahují z okolních údolí a často jsou vidět jen několik metrů od domů.
Divoká prasata se do města Haifa stahují z okolních údolí a často jsou vidět jen několik metrů od domů.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Izraelská Haifa dlouho řeší problém divokých prasat, která si často do města přicházejí pro zbytky a někdy i pro úrodu na zahrady. V době koronaviru, kdy jsou obyvatelé doma a ulice prázdné, se problém ještě znásobil, napsal server Ynet.
 

Radnice jej řeší mnoho let. Divoká prasata se do města stahují z okolních údolí a často jsou vidět jen několik metrů od domů. Krmí se odpadem z popelic a jídlem určeným kočkám.

V těchto dnech izraelské sdělovací prostředky zveřejnily fotografii, na níž prasnice převádí přes klidnou silnici dvě mláďata.

Haifská prasata se někdy se zbytky nespokojí, vstupují i na dvorky a poškozují zahrady. Jsou zdokumentovány případy, kdy se proti nim postavili obyvatelé.

Haifská prasata se někdy se zbytky nespokojí, vstupují i na dvorky a poškozují zahrady.
Haifská prasata se někdy se zbytky nespokojí, vstupují i na dvorky a poškozují zahrady.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora

"Problém je, že divoká prasata ztratila pudový strach z člověka. Zvykla si na ně už i domácí zvířata," sdělil jeden pracovník radnice.

Právnička Avital ben Nunová patří k těm, kdo chtějí věc řešit ohleduplně. Rostoucí počet divokých prasat ve městě v těchto dnech podle ní nesouvisí s koronavirem, ale s jarem, kdy se rodí selata. Zvířata se obvykle pohybují ve skupinách dvou nebo tří dospělých a několika selat.

Ještě před rokem a půl úřady pověřily myslivce, aby populaci prasat zmenšili. Lov ale skončil, když se starostkou stala Einat Kališová-Rotemová. Začaly se používat "humánnější" metody, jak prasatům vstup do města ztížit - brány pro dobytek, oplocování zahrad a dvorů, zamykání popelnic a také odrazování zvířat hlukem, k čemuž se najímají dobrovolníci.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist