https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-cesku-se-do-brezna-prodalo-temer-petkrat-vic-aut-do-zasuvky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Česku se do března prodalo téměř pětkrát víc aut do zásuvky

9.4.2020 00:08 (ČTK)
Od ledna do března se prodalo 855 elektromobilů a 465 plug-in hybridů. / Ilustrační foto
Od ledna do března se prodalo 855 elektromobilů a 465 plug-in hybridů. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Česku se v prvním čtvrtletí prodalo 1320 osobních elektromobilů a hybridů do zásuvky. Loni to ve stejném období bylo jen 280 aut, tedy skoro pětkrát méně. Celkový počet registrovaných vozů do zásuvky všech kategorií se přiblížil 10.000. Uvedlo to Centrum dopravního výzkumu.
 

Od ledna do března se prodalo 855 elektromobilů a 465 plug-in hybridů. Důvodem nárůstu je především snaha automobilek snížit prodejem elektrických aut průměr CO2 na flotilu, aby nemusely platit vysoké pokuty.

"V obou uvedených kategoriích vozidel bylo již za první kvartál registrováno více vozidel než za celý loňský rok. V letošním roce má z pohledu jednotlivých značek nejvyšší podíl registrací Škoda (771 vozidel), následuje Hyundai (153) a Tesla (114)," uvedl ředitel Centra dopravního výzkumu Jindřich Frič.

Celkově v oblasti elektrických bateriových vozidel v uplynulém roce významně vzrostl zájem o jednostopá vozidla, nejčastěji šlo o skútry, a také užitková vozidla, která postupně nacházejí uplatnění ve městech například v technických službách.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist