https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-chorvatsku-je-pred-valentynem-na-prodej-cast-znameho-ostrova-ve-tvaru-srdce?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Chorvatsku je před Valentýnem na prodej část známého ostrova ve tvaru srdce

13.2.2023 17:01 | ZÁHŘEB (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Chorvatsku je na prodej část turisticky atraktivního ostrůvku Galešnjak, který je pro svůj tvar připomínající srdce znám také jako Ostrov lásky. V souvislosti s nadcházejícím svátkem svatého Valentýna o tom dnes informovala agentura Reuters.
reklama

 

Neobydlený ostrůvek Galešnjak se nachází v Pašmanském průlivu nedaleko Zadaru a podle Reuters patří k nejznámějším chorvatským ostrovům.

"Na ostrůvku a v jeho okolí se ročně pořídí přes milion fotografií a myslím, že jeho popularita je opravdu vysoká," řekl Silvestro Kardum, který zastupuje majitele prodávaných pozemků.

Na ostrůvku nejsou žádné budovy, každé léto sem ale připlouvá na jachtách mnoho celebrit. "Beyoncé měla na ostrůvku oslavu svých 39. narozenin a tráví tam každý rok několik dní nebo i týdnů, loni tam byl Michael Jordan, také Jeff Bezos, o celebrity v této oblasti není nouze," uvedl Kardum.

"Ostrov má rozlohu 142 000 metrů čtverečních a něco přes 40 000 metrů čtverečních je na prodej za cenu 13 milionů eur (309 milionů korun)," dodal Kardum s tím, že potenciální kupci mu volají každý den.

Ostrov v současnosti pokrývá makchie, typický středomořský porost keřů a nízkých stromů. Deníku Slobodna Dalmacija v lednu Kardum řekl, že územní plán na prodávaných pozemcích umožňuje pěstování oliv či vinné révy a také stavbu vily nebo restaurace.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist