https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-kovozoo-ve-starem-meste-ke-dni-zeme-pokrti-sochu-hrocha-z-kovoveho-srotu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Kovozoo ve Starém Městě ke Dni Země pokřtí sochu hrocha z kovového šrotu

20.4.2024 00:42 | STARÉ MĚSTO (ČTK)
V Kovozoo ve Starém Městě na Uherskohradišťsku pokřtí v sobotu 20. dubna při oslavách Dne Země sochu hrocha vyrobenou z kovového šrotu. Celodenní akce nabídne také ekologickou olympiádu, ukázku kovošrotové techniky, zásahu hasičů nebo možnost vyzkoušet si práci kováře. Oslavy se v Kovozoo uskuteční popatnácté, areál bude otevřený od 10:00 do 18:00, sdělila Martina Juřenová ze skupiny REC Group, která areál provozuje.
 
Především pro děti a jejich rodiče je určena ekoolympiáda. Zájemci při ní plní ekologicky zaměřené úkoly a získávají razítka do kartiček. Za vyplněnou kartičku pak obdrží odměnu. Pořadatelé lákají také na bagrovou show. "Jde v podstatě o patnáctiminutové představení práce kovošrotové techniky v akci při zpracování kovového odpadu," uvedla Juřenová. Hasiči ve dvou vstupech divákům předvedou vyprošťování lidí z havarovaných aut.

Své povolání lidem představí policisté a vojáci. Na stanovišti Uherskohradišťské nemocnice si návštěvníci vyzkoušejí odebírání krve na umělé paži a poté budou pod mikroskopem zkoumat její strukturu. Děti budou plnit znalostní a sportovní úkoly. Hlavním letošními tématem Dne Země v Kovozoo je vesmír. V areálu se proto příchozí setkají se vzdělávacími a zábavnými stanovišti, která je zavedou na výpravu do naší hvězdné soustavy. Uvidí nafukovací planety, dalekohledem budou moci pozorovat slunce, chybět nebude simulátor černé díry nebo model rakety.

V kovárně lidé uvidí práci kovářů a také si ji budou moci sami vyzkoušet. Organizátoři chystají i koutek zdraví a krásy, zájemci se svezou elektromobily. Ve 14:30 se uskuteční křest kovové sochy hrocha. Po celý den bude hrát kapela Kiksylend, odpoledne na hlavním pódiu vystoupí oblíbenci malých dětí z Kouzelné školky, Lucka a skřítek František. Zahraje i skupina Best of Rock. Vstupné do areálu Kovozoo je 160 korun, pro děti do 16 let činí 130 korun, děti mladší tří let mají vstup zdarma.

Kovozoo nabízí více než 300 zvířat vyrobených z kovového šrotu. Doplňují je další exponáty, kterými jsou například tramvaj, letoun L-610, staré zemědělské stroje, vysloužilá hasičská auta nebo buldozery. Dále lze v areálu navštívit muzeum veteránů a vyhlídkové lávky nebo se svézt vláčkem.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist