https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/volkswagen-omylem-v-predstihu-oznamil-ze-divizi-v-usa-prejmenuje-na-voltswagen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Volkswagen omylem v předstihu oznámil, že divizi v USA přejmenuje na Voltswagen

31.3.2021 01:03 | BERLÍN (ČTK)
Nový název odkazuje na snahu německé automobilové skupiny prosadit se v USA s elektromobily.
Nový název odkazuje na snahu německé automobilové skupiny prosadit se v USA s elektromobily.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Německý koncern Volkswagen omylem vydal s měsíčním předstihem zprávu, v níž oznamuje, že svou americkou součást přejmenuje na Voltswagen of America. Informoval o tom zpravodajský server CNBC. Nový název odkazuje na snahu německé automobilové skupiny prosadit se v USA s elektromobily.
 

Zprávu s datem 29. dubna, kterou omylem zveřejnil na svém webu v pondělí, Volkswagen mezitím odstranil. Její autenticitu serveru CNBC potvrdil zdroj obeznámený s plánem automobilky. Název divize má podnik ve Spojených státech změnit v květnu. Jde podle něj o "veřejnou deklaraci budoucích investic do elektrické mobility".

Nápis Voltswagen bude umístěn na všech modelech poháněných elektřinou. Podle tiskové zprávy, která se na pár okamžiků objevila na webu Volkswagenu, bude Voltswagen of America divizí Volkswagen Group of America a dceřinou společností skupiny Volkswagen. Sídlit bude ve městě Herndom ve státě Virginie.

Volkswagen budoucnost automobilového sektoru vidí v elektromobilitě, se kterou má velké plány. Jen do roku 2025 chce do vývoje elektromotorů investovat zhruba 35 miliard eur (asi 915 miliard Kč) a dalších 27 miliard eur (skoro 706 miliard Kč) vložit do digitalizace. Díky elektřině, digitalizaci a ekologickému provozu chce Volkswagen do roku 2050 dosáhnout takzvané klimatické neutrality.

Akcie Volkswagenu od začátku roku zpevnily o více než 70 procent. Podpořila je právě řada oznámení ohledně strategie v oblasti elektromobilů. V polovině března firma mimo jiné sdělila, že letos hodlá více než zdvojnásobit odbyt elektromobilů a že do roku 2030 plánuje mít v Evropě šest továren na výrobu baterií.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

31.3.2021 06:38
Holt když si Němec něco vezme do palice ani kladivem to nevymlátíš ven.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

31.3.2021 20:04 Reaguje na Miroslav Vinkler
Pane Vinklerer, vy fakt nevíte, že Němci jsou snad jediný národ na světě, (i před Japonci), který pochopil svoje fatální selhání a dokázal se z toho poučit, zcela totálně si dokázali obrátit priority a tím vnímání světa??
Odpovědět
MZ

Miloš Zahradník

31.3.2021 10:27
Ein Volt - ein Reich - ein Führer !
Odpovědět
MZ

Miloš Zahradník

31.3.2021 10:38 Reaguje na Miloš Zahradník
A ekolist chvalim za smysl pro humor. Predpokladam totiz, ze to je predcasny 1. april :)
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

31.3.2021 12:11 Reaguje na Miloš Zahradník
Bohužel to není humor, ale tvrdá realita.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

31.3.2021 20:08
Já se obávám opakování situace, kdy čecháček vyrazil na Západ s plným autem kanystrů s benzínem, protože na Západní benzín neměl.
Teď to bude proto, že Západ bude jezdit na eklektřinu a benzín nikde nesežene a stejně by na něho neměl.
Odpovědět
li

31.3.2021 22:32 Reaguje na Pavel Hanzl
Vy jste fakt pohádkář k nezaplacení,kam se hrabou bratři Grimmové a Němcová dohromady.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist