Mgr. Petr Prinz "> Bezdomovecké Vánoce s Charitou Olomouc - Ekolist.cz

Charita Olomouc: Bezdomovecké Vánoce s Charitou Olomouc

19. prosince 2012 | Charita Olomouc
Autor: Mgr. Petr Prinz, tel: +420 739 054 463
Počet lidí, kteří tráví Vánoce sami na ulici nebo v sociálních službách pro bezdomovce neklesá, naopak je jich zase více oproti loňskému roku. Charita Olomouc letos nabídne lidem bez domova již tradiční příležitosti k zpestření vánočních svátků.

Ve čtvrtek 20. 12. 2012 od 15:00 proběhne již třetí ročník zpívání koled, které pro lidi v denním centru připravuje skupina olomouckých skautů. Akce se setkává s velkým zájmem klientů a zajisté jim pomůže vylepšit svátky, které jsou pro lidi na ulici poměrně náročné.

Na Štědrý den se od 13:00 uskuteční setkání klientů azylových domů s olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem, který tyto služby navštěvuje o Vánocích pravidelně. Společné zpívání koled i popovídání si završí servírování vánoční polévky. Největší nápor lidí očekává nízkoprahové denní centrum Střediska Samaritán pro lidi bez domova Charity Olomouc, kam přijde na společné jídlo, bramborový salát a řízek, na 180 lidí.

"Pro každého klienta bude připraven malý balíček a Vánočka. Jejich situaci nevyřešíme, ale chceme, aby věděli, že jsme tu s nimi. Proto také na Boží hod mohou přijít lidé do denního centra na guláš, který pro ně rád připravím," říká Petr Prinz, vedoucí Střediska Samaritán. Služby pro lidi bez domova budou fungovat samozřejmě i mezi svátky, avšak na Silvestra bývá provoz denního centra omezen.
Mgr. Petr Prinz, tel: 420 739 054 463