Monika Klimentová "> Celostátní setkání zastupitelek - Dejme ženám šanci v komunální politice - Ekolist.cz

Fórum 50%, o.s.: Celostátní setkání zastupitelek - Dejme ženám šanci v komunální politice

16. ledna 2007 | Fórum 50%, o.s.
Autor: Monika Klimentová, tel: 603 570 173
Občanské sdružení Fórum 50 % pořádá v rámci projektu „Dejme šanci ženám“ (podpořeného Nadací Open Society Fund Praha) a u příležitosti začátku Evropského roku rovných příležitostí celostátní setkání zastupitelek statutárních měst a hlavního města Prahy. Akce se uskuteční 19. ledna 2007 v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1. Nově zvolené ženy budou seznámeny s problematikou rovných příležitostí v české politice.

„Touto akcí se Fórum 50 % snaží rozšířit svoje aktivity a podchytit zájemkyně o rovnoprávní politiku i mimo Prahu,“ říká Lenka Bennerová, ředitelka Fórum 50 %.

Před začátkem celé akce proběhne tisková konference, jejíž začátek je stanoven na 9:30. Na úvod Jindřich Pietras (Informační kancelář Evropského parlamentu v ČR) uvede Evropský rok rovných příležitostí. Fórum 50 % dále představí cíle a program naplánované páteční akce. Koordinátorka projektu Monika Klimentová odprezentuje také nejdůležitější výsledky analýzy komunálních voleb 2006 z hlediska zastoupení žen, která byla zpracována pro všechna statutární města. Na tiskové konferenci vystoupí i političky Olga Sedláčková (bývalá zastupitelka hlavního města Prahy, SNK ED) a Iva Kotvová (současná zastupitelka hlavního města Prahy, Strana zelených).

Fórum 50 % na této akci dále upozorní na vyhlášení dalších tří běhů Nadstranického zácviku aspirantek do politiky. Současně bude spuštěn webový projekt pořadatelské organizace, který interaktivní formou přinese podrobné výsledky komunálních voleb 2006 ve všech statutárních městech ČR.

Tisková konference se uskuteční v Evropském domě v pátek 19.1. 2007 v 9:30.

S pozdravem

Monika Klimentová
koordinátorka projektu
klimentova@padesatprocent.cz
mobil: 603 570 173

Občanské sdružení Fórum 50 %, o.s. Usiluje o společnost s vyrovnaným zastoupením žen a mužů v politice a rozhodovacích pozicích. Reaguje tak na situace, kdy nedostatečné zastoupení v politickém životě ovlivňuje kvalitu demokracie a má dopad na vlastní fungování české společnosti. Fórum 50 % je přísně nadstranické.
Monika Klimentová, tel: 603 570 173