Gabriela Kurková "> Další kurzy podnikání pro cizince začínají v březnu v Praze - Ekolist.cz

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s: Další kurzy podnikání pro cizince začínají v březnu v Praze

9. února 2015 | P3 - People, Planet, Profit, o.p.s
Autor: Gabriela Kurková, tel: 776 236 792
Kurzy umožní cizincům získat či prohloubit dosavadní znalosti z oblasti podnikání v podmínkách ČR. Každý zúčastněný cizinec/ka bude mít možnost získat informace (legislativa, ekonomie, účetnictví, personalistika, marketing aj.) a do detailu si zpracuje svůj podnikatelský záměr za přítomnosti odborníků z praxe. Jedná se o již vytvořené kurzy, kde se využije všech nabytých zkušeností z předchozího projektu Začátek ve svém, který probíhal v letech 2012 až 2014 a vzděláváním prošlo přes 51 účastníků.

Po dobu trvání projektu budou účastníci využívat i dalších podpůrných aktivit, např. přímé asistence, poradenství odborníků, právní a sociální poradenství. Pro využití možnosti konzultací v průběhu přípravy na podnikání a setkávaní bude v prostorách partnera založen Job klub. Ten bude místem, kam mohou klienti docházet konzultovat, setkávat se a získávat informace.

„Kurz je určen těm, kteří se nechtějí smířit s prací, která na ně zbude, ale chtějí práci, kterou si sami vyberou, chtějí ukázat a dokázat ostatním i sobě, že umí něco víc a chtějí něco víc.“ řekla Džana Nidžar Popović z Organizace pro pomoc uprchlíkům. Realizace projektu bude probíhat od 1.2.2015 do 31.10.2015 a je financován z Operačního programu Praha - Adaptabilita .

P3 - People, Planet, Profit, o.p.s. je organizace, která přináší a prosazuje nové a inovativní přístupy v podnikání s pozitivním dopadem na společnost, podporuje sociální a společensky prospěšné podnikání, poskytuje konzultace, pořádá semináře a workshopy a realizuje tematicky zaměřené projekty.

Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) je nezisková, nevládní a humanitární organizace, která byla založena v Praze v roce 1991 jako občanské sdružení. OPU nabízí pomoc uprchlíkům a cizincům ze třetích zemí, kteří se ocitli ve složité životní situaci.

Další informace:
P3 - People, Planet, Profit, o.p.s.
Malátova 659/16, Praha 5 – Smíchov, 150 00
Gabriela Kurková, koordinátorka projektu