Jakub Kašpar "> I na evangelické faře ve Vrchlabí zavlaje ve středu ukrajinská vlajka - Ekolist.cz

Sbor ČCE Vrchlabí: I na evangelické faře ve Vrchlabí zavlaje ve středu ukrajinská vlajka

20. května 2014 | Sbor ČCE Vrchlabí
Autor: Jakub Kašpar, tel: 724 175 927
Sbor Českobratrské církve evangelické ve Vrchlabí se zítra připojí k symbolické akci Vlajka pro Ukrajinu, kterou koordinuje humanitární organizace Člověk v tísni (bližší informace v dnešní tiskové zprávě Člověka v tísni na adrese http://www.clovekvtisni.cz/cs/clanky/praha-a-dalsich-60-obci-vyvesi-ve-stredu-ukrajinskou-vlajku).

Ukrajinská vlajka na sborovém domě vrchlabských evangelíků už letos vlála několik týdnů na vyjádření podpory Ukrajincům, kteří usilovali o změnu poměrů ve své zemi směrem k hlubší demokracii evropského střihu a volali po rezignaci tehdejšího prezidenta Janukovyče a vlády premiéra Mykoly Azarova. Pro zítřejší den tedy zavlaje žlutomodrá vlajka na našem sboru znovu na připomenutí půlročního výročí začátku proevropských demonstrací na kyjevském Majdanu a rovnež připomenutí skutečnosti, že na Ukrajině rozhodně nemá domokracie a svoboda vyhráno.

"Věříme, a modlíme se za to, že Ukrajinci se rozhodnou dobře nejen v nedělních prezidentských volbách, ale zejména že neopustí cestu ke skutečné demokracii a občanské společnosti, po které na Majdanu začali 21. listopadu 2013 volat," říká místokurátor Sboru ČCE ve Vrchlabí Jakub Kašpar.
Jakub Kašpar, tel: 724 175 927