Mgr. Jan Zahradník "> Je nás zase víc! - Ekolist.cz

Junák - český skaut, okres Olomouc: Je nás zase víc!

23. února 2017 | Junák - český skaut, okres Olomouc
Autor: Mgr. Jan Zahradník, tel: +420 737 147 093
Skautů a skautek je v Olomouci téměř 1700. Přesněji řečeno 1698. Vyplývá to z výsledků letošní registrace. Ještě loni bylo přitom členů Junáka – českého skauta v Olomouci o téměř 100 méně. Čísla opět potvrdila mnohaletý trend rostoucího zájmu o skauting. Přírůstek zaznamenal také počet oddílů, kterých bylo minulý rok 52 a letos jich je už 57. Zájem o skautování ze strany dětí i rodičů je velký a to nás nesmírně těší. Nárůst členské základny ale začíná občas narážet na kapacitní možnosti skautských oddílů v některých místech města.

Skautům se daří i díky stovkám dospělých dobrovolníků, kteří pravidelně a bez nároku na odměnu věnují svůj volný čas výchově dětí a mladých lidí, nebo zajišťují servis skautských oddílů jako hospodáři či vedoucí jednotek. Rostoucí zájem dětí a rodičů dokazuje, že skauting umí i po více než sto letech své existence nabídnout mladým lidem atraktivní program a možnost se všestranně rozvíjet.
Mgr. Jan Zahradník, tel: 420 737 147 093